• Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

    Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

    В рамките на разговора министър-председателят Бойко Борисов беше запознат с основните приоритети на Посолството на САЩ при посланик Херо Мустафа

    Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

    България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите две страни е установен устойчив политически диалог на всички равнища. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа. Премиерът Борисов поздрави Херо Мустафа за назначаването й като посланик в София и изрази увереност, че дипломатическите отношения между България и САЩ ще продължат да се развиват възходящо.

    Премиерът Борисов акцентира върху потенциала за надграждане на стратегическото партньорство със САЩ в области като енергийна сигурност, развитие на високите технологии, образование, наука и култура. Според българския министър-председател от особено значение е сътрудничеството между България и САЩ за развитието на контактите между хората. По думите му сериозен принос в тази посока имат различни програми и инициативи, насочени към разширяване на обмена сред студенти, учени и представители на бизнеса. Като позитивна тенденция премиерът Борисов отбеляза също, че през последните няколко години има тенденция на устойчиво нарастване на броя на американските туристи в България.

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0