• Проведе се среща между премиера Бойко Борисов и делегацията на Венецианската комисия

    Проведе се среща между премиера Бойко Борисов и делегацията на Венецианската комисия

    В Министерският съвет бе проведена среща между министър-председателя Бойко Борисов и делегацията на Венецианската комисия

    Проведе се среща между премиера Бойко Борисов и делегацията на Венецианската комисия

    По време на срещата премиерът Борисов отбеляза заключенията в последния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка за България и подчерта, че страната ни е изпълнила всички показатели и препоръки, които ЕК е поставила като условия за отпадане на мониторинга. Според министър-председателя постигнатият от страната ни напредък в тази сфера отговаря на ангажиментите, които България е поела, присъединявайки се съм ЕС. Премиерът Борисов бе категоричен, че гарантирането и запазването на върховенството на закона и занапред ще бъде приоритет за страната ни.

    Борисов подчерта, че изготвеният проект за законодателни промени на наказателно-процесуалния кодекс, е изготвен в изпълнение на препоръките на Механизма за сътрудничество и оценка на ЕС. Борисов отбеляза, че за страната ни становището на Венецианската комисия по законопроекта е от изключително значение и българското правителство ще се съобрази с него. Той изтъкна, че преди да бъде поискано мнението на Венецианската комисия по промените, темата е била обсъдена и с Брюксел.

     

    ЕС ЕК Бойко Борисов сътрудничество венецианска комисия

    Оценка на новината

    0