• Община Стара Загора получи награда от конкурса "Сграда на годината 2019"

    Община Стара Загора получи награда от конкурса "Сграда на годината 2019"

    Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019“ на община Стара Загора.

    Община Стара Загора получи награда от конкурса "Сграда на годината 2019"

    Община Стара Загора бе отличена в категория „Проекти свързани с развитието на градовете“ за цялостен принос в развитието на градската среда.  

    „Уверен съм, че работата на строителния бранш ще продължи да бъде успешна и през следващите години и българските компании ще реализират още много нови значими проекти в сферата на архитектурата и строителството“, каза по време на събитието заместник-регионалният министър.

    Той съобщи, че през следващия програмен период по Оперативна програма „Региони в растеж“ се очаква да бъде осигурен приблизителен ресурс от около 3 млрд. лв. за изпълнението на проекти. „Целта ни е средствата да бъдат за проекти, които ще се фокусират върху нуждите и спецификите на всяка област, като по този начин финансирането ще може да достига и до най-малките населени места“, обясни Йовев.

    Той напомни, че в настоящия програмен период за подобряване на жизнената среда по програмата са осигурени 1,6 млрд. лв., с които се обновяват 39 големи и средни български градове.

    „Положителен знак и доказателство, че бизнесът и по-специално строителния бранш в България се развива, е фактът, че категориите в националния конкурс „Сграда на годината“ стават все повече, участниците в него също“, каза още на церемонията инженер Йовев.

    „Още по-радващо е, че сред отличените са и сгради – паметници на културата, с образователна и спортна насоченост, което показва, че продължаваме да държим на ценности като образование и духовност“, заключи заместник-регионалният министър.  

     

    бизнес сграда на годината икономика Общество оперативна програма „Региони в растеж“ община Стара Загора строителен бранш

    Оценка на новината

    0