• Работата от дома - все по-разпространена, мнозина не искат да се връщат обратно в офиса

    Работата от дома - все по-разпространена, мнозина не искат да се връщат обратно в офиса

    Съвместно проучване на CNBC / Change Research и State of Play показва, че работата от дома е все по-разпространена и мнозина казват, че не искат да се връщат обратно в офиса

    Работата от дома - все по-разпространена, мнозина не искат да се връщат обратно в офисаWork from home
    • Съвместно проучване на CNBC / Change Research и State of Play показва, че 42% от анкетираните в САЩ работят от дома си.
    • След като икономиката заработи отново, 24% казват, че биха искали да работят изцяло или повече от дома си, докато 55% планират да се върнат в офиса.
    • Около 60% отчитат, че са или толкова продуктивни, или дори по-продуктивни, отколкото ако работят в офиса.

    Пандемията COVID-19 принуди милиони американци да работят от вкъщи. Но когато всичко това приключи, не се знае какъв ще е резултатът. Много хора всъщност смятат, че пътуването от кухнята до хола може да се окаже едно не толкова лошо пътуване.

    Съвместно проучване на CNBC / Change Research и State of Play в Съединените щати сочи, че 42% от анкетираните в цялата страна, са тези, които казват, че работят от дома си – това е с 9% повече от тези, които казват, че са работили изцяло от дома си преди пандемията. Около 14% казват, че работят вкъщи повече от преди, докато 19% работят от дома си за първи път. 58% от анкетираните споделят, че все още ходят на работа в офиса си.

    След като икономиката заработи отново, 24% казват, че биха искали да работят изцяло или повече от дома си в сравнение с преди, докато 55% смятат да се върнат в офиса, а 20% не са сигурни.

    Наблюдава се увеличение на броя на хората (на стотици хиляди или дори милиони души), които желаят да преминат към отдалечена работа. Това обаче би имало сериозни последствия за икономиката. Например, ако предприятията решат да спестят пари, като наемат или купят по-малко търговски офис площи, тъй като по-голям процент от служителите им работят от дома, това може да доведе до стотици милиони долари загуби за строители и инвеститори.

    Данните показват също голяма разлика между равнището на доходите и способността за работа от дома. От хората, които печелят под 50 000 долара годишно, само 24% работят у дома. В средния диапазон, от $ 50 000 до $ 100 000, броят им скача на 36%, а за тези, които правят $ 100 000 или повече са 46% могат да работят от дома си.

    Огромно мнозинство - 60% от работещите, споделят, че са дори по-продуктивни, отколкото, когато работят в офиса.

    И накрая – на въпроса как прекарват времето си, което са спестили от пътуване до работното място и обратно, много от запитаните отговориха, че прекарват повече време със семейството, хоби или просто спят. 28% обаче заявиха, че това е възможност да се свърши още малко работа.

    • Прекарване на време със семейството: 47%
    • Релакс: 44%
    • Сън: 36%
    • Прекарване на време за хоби или развлечения: 33%
    • Повече работа: 28%

    Проучването на CNBC / Change Research изследва 5 787 случайни избиратели в шест щата на 17 и 18 април 2020 г.

    Вероятността за грешка е плюс или минус 1,3 %.

    проучване работа в изнесен офис пандемията COVID-19 отдалечена работа

    Оценка на новината

    5.00