• Курортът Албена ще отвори при стриктни мерки за безопасна почивка

    Курортът Албена ще отвори при стриктни мерки за безопасна почивка

    Ще измерват температурата на всички, които влизат в Албена.

    Курортът Албена ще отвори при стриктни мерки за безопасна почивкаAlbena

    Албена. „В името на това, вие да се чувствате защитени, ние предприехме план за дезинфекционни мероприятия на територията на ваканционно селище Албена във връзка с недопускане разпространението на COVID-19.“, съобщиха от курорта „Албена“, откъдето посочват, че безопасността и комфортът на гостите и служителите на ваканционното селище винаги са били основен приоритет за тях, вече повече от 50 години.

    От комплекса съобщават, че КК „Албена“ извършва ежедневен мониторинг на информацията представяна от Световната здравна организация и нейното адаптиране към страните членки на Европейския съюз, като фокусирайки се върху това, адаптират всичко приложимо в процедурите и мерките за безопасност, след съгласуване със здравните власти и правителството на Република България.

    „Следейки и спазвайки стриктно всяка една от тези разпоредби, с изключително внимание ще се проследява и тяхното спазване от страна на служителите ни и на гостите на курорта, като например, задължителното носене маски, контролът на брой гости и спазването на необходимата дистанция.

    Всяка една от долу посочените процедури и мерки към нея, ще бъдат своевременно адаптирани, а вие уведомявани. След анализ, проведен от главния санитарен инспектор на комплекса и съобразно всички указания на здравните инспекции у нас сме обособили точките, които се приемат за критични, определени на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности“, информират от курорта.

    Ето процедурите и мерките, които са приели като план за безопасна почивка:

    Вход с контролно-пропускателен пункт - пристигащите МПС на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера ще бъдат дезинфекцирани от служители на Албена АД. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура.

    Хотелите и дезинфекцията в тях - при влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Всички служители на хотела също ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани. Ще се следи да няма струпване на хора на рецепциите.

    Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях - при влизане на гостите в ресторантите, отново ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант.

    Шатъл-бус и тяхната дезинфекция - вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант няколко пъти през деня.

    Пътните комуникации и дезинфекцията им - пътните комуникации ще се измиват и дезинфекцират ежедневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите.

    Други действия по безопасност в курортния комплекс - през месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните площи в курортния комплекс.

    Албена дезинфекция Covid-19 море курортния комплекс безопасна почивка

    Оценка на новината

    0