• Зажадняли за кино, европейските градове прожектират филми върху стени

    Зажадняли за кино, европейските градове прожектират филми върху стени

    Тъй като вечерите стават все по-топли в цяла Европа, на хората отново се предоставя възможността да гледат филми на големия екран, макар и от собствения си прозорец или балкон.

    Зажадняли за кино, европейските градове прожектират филми върху стениCinema

    Със затворени кина в по-голямата част на планетата, хората по света все по-често прибягват до автокина илии участия в партита в Netflix, за да могат да гледат телевизионни предавания заедно със своите приятели в усилията си да запазят магияната на големия екран, въпреки социалното дистанциране.

    Тъй като вечерите стават все по-топли в цяла Европа, на хората отново се предоставя възможността да гледат филми на големия екран, макар и от собствения си прозорец или балкон.

    Италианците се включиха в социалните медии с лозунга #CinemaDaCasa, за да покажат как прожектират филми върху фасади на сгради, докато затвореното парижно кино започна да прожектира „на открито.

    Един мъж в ирландския град Корк прожектира стари филми отстрани на къщата си, така че съседите му да могат да гледат от предните си градини.

    Междувременно в Берлин, Flicks се ангажира с това да превърне големи дворове в кина вечер. Идеята дойде от офиса по архитектура и изкуство, който също се занимава с проекти за осветление и разполага с интердисциплинарен екип.

    „Искахме хората да останат вкъщи. Там също можем да внесем култура в дворовете им с нашите прожектори“, казва изпълнителният директор на Мета Грей Олаф Кархоф.

    Разрешавайки на хората да гледат филми от домовете си, докато спазват правилата за социална дистанция, проектът също така подкрепя кампания за набиране на средства за градските киносалони, ударени силно заради блокирането.

    В Берлин наемателите или собствениците на жилища могат да се регистрират за двора си да бъде той следващото кино. „Много хора кандидатстват“, казва Кархоф. "Наистина сме затрупани." Те биха искали да разширят проекта с помощта на партньори - и да излъчват концерти, например.

    Ограничаването на обществения живот по време на пандемията създава проблеми на кината в цяла Европа, а киноасоциациите поискаха повече финансова подкрепа и план за отваряне на касите.

    европа Берлин Netflix социална дистанция Корк пандемията автокино

    Оценка на новината

    0