• Карта на Frontex показва до къде може да се пътува

    Карта на Frontex показва до къде може да се пътува

    С наближаване на лятото все повече хора започват да проявяват интерес до кои страни може да се пътува въпреки ограничителните мерки.

    Карта на Frontex показва до къде може да се пътува

    Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки (Frontex) публикува карта с текущите рестрикции и възможности за пътуване в Европа, въведени с цел ограничаване на заразата с коронавирус.

    Тя дава възможност за проследяване, както на временните ограничения, въведени в целия ЕС и Шенгенското пространство, така и информация за Великобритания.

    Картата е изготвена посредством прилагане на най-съвременни Esri ГИС технологии и е част от мерките на европейската агенция в отговор на пандемията от COVID-19.

    Така, след тази дата всеки, на когото му предстои пътуване ще може да се информира от картата за мерките, които са в сила в различните държави: дали продължава периода на извънредно положение, разрешено ли е пътуването и с какъв вид транспорт, както и редица други уточнения. Картата се актуализира с оглед развитието на ситуацията.

    По последни данни във всички държави от ЕС все още са в сила ограничителни мерки по границите.

    Великобритания ЕС Шенгенско пространство Covid-19 Frontex рестрикции

    Оценка на новината

    5.00