• Тръмп заплашва социалните медии с регулации след като Twitter направи проверка на негов пост

    Тръмп заплашва социалните медии с регулации след като Twitter направи проверка на негов пост

    Той влезе в яростен спор със социалните мрежи, които подкрепят гласуването по пощата, като ги обвини в намеса в предстоящите през ноември президентски избори и се закани, че като президент няма да допусне това.

    Тръмп заплашва социалните медии с регулации след като Twitter направи проверка на негов пост

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи регламенти на социалните мрежи, след като от Twitter направиха проверка на факти към публикации, свързани с бюлетините му.

    "Републиканците смятат, че платформите за социални медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги забраним, преди да допуснем това изобщо да се случи", заяви Тръмп, член на десноцентристката републиканска партия.

    А после добави: "Веднага почистете онова, което направихте, СЕГА!!!"

    Не е ясно какво точно е целял да направи.

    В кратко допълнение към туита на Тръмп относно бюлетините, които са предназначени за разпращане по пощата, той твърдеше, че системата ще доведе до измами, въпреки че няма доказателства за това, тъй като той настоява да се блокира гласуването по пощата. Това от своя страна представлява голяма промяна в политиката за Twitter и Facebook.

    Twitter каза на хората да очакват материали и инструкции за гласуване по пощата и предостави връзки към информационни бюра, чиято дейност често противоречи на президента.

    От няколко години има реакция в консервативните кръгове, по-специално срещу някои от гигантите в социалните медии, които ги обвиняват в либерална пристрастност. Някои изследвания сочат, че понякога може да се случи точно обратното.

    Представители на Туитър и Фейсбук засега не са отговорили на запитванията за коментар на последните изявления на Тръмп. Акциите на двете компании поевтиняха след неговите туитове.

     

    САЩ Twitter facebook социалните мрежи Тръмп избори

    Оценка на новината

    5.00