• Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изрази подкрепа за движението Black Lives Matter

    Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изрази подкрепа за движението Black Lives Matter

    Според компанията „неравностойното и брутално отношение към чернокожите“ трябва да спре.

    Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изрази подкрепа за движението Black Lives Matter
    • Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос в петък изрази подкрепа за движението Black Lives Matter (Черните животи имат значение), след като клиент разкритикува изявлението на компанията за проява на солидарност с протестиращите.
    • Искам да знаете, че подкрепям това движение“, написа Безос в публикация в Instagram. „Моята позиция няма да се промени.“
    • Критиката идва в момент, когато Amazon е изправен пред критики от редица организации заради връзките си с полицията и използването на технология за разпознаване на лица.

    Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изрази подкрепа в движението на Black Lives Matter, като публикува кореспонденцията си по имейл с негов разстроен клиент.

    В публикация в Instagram, Bezos публикува скрийншот на имейл от клиент, който е заявил, че е "смутен" и "обиден" от това, че Amazon публикува съобщение на своя уебсайт в знак на солидарност с движението.

    Клиентът, чието име беше замъглено, написа „ВСЕКИ ЖИВОТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ!“

    Критиците на движението Black Blacks Matter често се стремят да противодействат на израза, като казват „всички животи са важни“ или „сините животи имат значение“, като се позовават на нападнатите полицаи.

    „Black Lives Matter“ не означава, че другите животи нямат значение. Черната жизнена материя говори за расизма и непропорционалния риск, с който черните се сблъскват в нашата система за правоприлагане и правосъдие. "

    За разлика от чернокожите родители, каза Безос, той никога няма да се притеснява, че синът му „може да бъде задушен до смърт, ако бъде задържан един ден“. Той добави, че подкрепя последните протести.

    „Искам да знаете, че подкрепям това движение, което виждаме да се случва навсякъде около нас и моята позиция няма да се промени“, добави той.

    През последните дни в цялата страна избухнаха протести заради смъртта на Джордж Флойд, невъоръжен чернокож, в ръцете на полицията в Минеаполис. В сряда трима бивши полицаи в Минеаполис бяха обвинени в подпомагане и подбуждане към убийство във връзка с убийството на Флойд. Дерек Шовин, бивш полицай в Минеаполис. Много компании се изказаха срещу убийството на Флойд и жестокостта на полицията, включително Amazon. В сряда Amazon обяви, че ще дари 10 000 000 долара на организации за социална справедливост. Компанията също съобщи в Туитър, че „неравностойното и брутално отношение към чернокожите“ трябва да спре.

    В същото време организациите разкритикуват компанията за връзките й с полицията и развитието на технологията за разпознаване на лица. Над 1000 полицейски управления в САЩ имат партньорства с Ring, - собственост на Amazon. Освен това правозащитните групи призовават за забрана на технологията за разпознаване на лица на Amazon Rekogntion, която според тях представлява заплаха за имигрантите и религиозните малцинства.

     

    САЩ Amazon Джеф Безос

    Оценка на новината

    0