• Откриването на нови работни места спада до най-ниското си ниво от повече от 5 години

    Откриването на нови работни места спада до най-ниското си ниво от повече от 5 години

    Тъй като компаниите са съкратили рекорден брой служители, общите свободни работни места намаляха

    Откриването на нови работни места спада до най-ниското си ниво от повече от 5 години
    • Откриването на работни места спадна до малко повече от 5 милиона през април, което е най-ниският общ брой от декември 2014 г.
    • Докладът на Министерството на труда показа, че разделенията са спаднали рязко през месеца до 9,9 милиона, с около 5 милиона по-малко от март.

    Откриването на работни места през първия пълен месец на обявяването на пандемията на коронавирус достигна до най-ниското си ниво за повече от пет години, според данните на Министерството на труда.

    Тъй като компаниите са съкратили рекорден брой служители, общите свободни работни места намаляха до 5,05 милиона през април, което е най-ниското общо от декември 2014 г., показа правителственото проучване на безработицата и труда. Това беше милион под нивото от март и представляваше 28% спад в сравнение със 7,3 милиона през февруари. Икономистите, изследвани от FactSet очакваха 5,75 милиона.

    Общото разпределение на работните места рязко спадна през април, тъй като някои части от икономиката започнаха да работят отново и работниците бяха върнати обратно на работните си места. Наемите възлизат на 3,5 милиона, ръководени от търговия, транспорт и комунални услуги на 993 000, което включва 688 000 работни места на дребно.

    Изненадващо висок процент показаха в сферата на хотелиерството - 3,7%, което представлява 321 000 работници, в сравнение с общата 2,7%. Въпреки това, индустрията също води процента на отделяне на 23,3%, което представлява малко повече от 2 милиона работници.

    Сега икономиката се бори с 13,3% безработица и 21,5 милиона американци, които получават обезщетения за безработица. Докладът за заплати от май показва, че се наблюдава промяна в пазара на работни места с увеличение от 2,5 милиона и спад от нивото на безработица с 14,7% през април.

    Коефициентът на отказване - барометър за увереността на работниците, че могат да си намерят работа другаде, се понижи до 1,4%, който за последно беше по-нисък през януари 2010 г.

     

    работни места безработиц

    Оценка на новината

    0