• Пет показатели, илюстриращи икономическото възстановяване на САЩ на фона на пандемията на коронавирус

    Пет показатели, илюстриращи икономическото възстановяване на САЩ на фона на пандемията на коронавирус

    Въпреки че държавите отчитат нови скокове в случаите на Covid-19, спиране на възобновяването на мерките и дори възстановяване на ограниченията на бизнеса, специфични икономически сектори продължават да виждат подобрение.

    Пет показатели, илюстриращи икономическото възстановяване на САЩ на фона на пандемията на коронавирус

    • Въпреки че държавите съобщават за нови скокове в случаите на Covid-19, спиране на възобновяването на мерките и дори възстановяване на ограниченията за бизнеса, специфични икономически сектори продължават да виждат подобрение.
    • Потребителите се хранят навън в ресторанти, пътуват повече и посещават хотели на фона на официалния старт на летния сезон.
    • Тези пет показатели показват тенденциите във важни отрасли, които спомагат за проследяване на възобновяването на напредъка в САЩ.

    Търсене на дестинации
    Данните от навигационния инструмент Apple Maps показват различна история в зависимост от начина на транспорт. Докато заявките за упътвания за шофиране и пешеходство надминаха нивата от преди пандемията, упътванията за транзитно пътуване продължават да се възстановяват много по-бавно. Въпреки че това може да се промени, тъй като все повече служители се завръщат да работят в градски центрове като Ню Йорк, Чикаго и Сан Франциско, заявките за транзитни упътвания все още са на половината от това, което бяха в началото на март.

    Резервации на ресторант
    Резервациите в ресторанти чрез услугата за резервации OpenTable спаднаха до нула в края на март и през целия април, преди да се тръгнат нагоре през май. Въпреки че резервациите са се повишили до ниво от 60% в сравнение с миналата година, възходящата тенденция има потенциал да се отложи, тъй като щати като Тексас и Флорида прекратяват плановете си за повторно отваряне на фона на коронавирусните огнища.

    Резервация на хотел
    Коефициентите на заетост на хотелите са продължили възходящия си тренд и сега са в размер на 44%, сочат данни на глобалната изследователска компания за хотелиерство STR. Новите данни отбелязват десетата поредна седмица заетостта. Норфолк / Вирджиния Бийч, Вирджиния, както и Тампа / Св. Петербург, Флорида бяха и двата топ пазари за пътувания, които отбелязаха съответно 54% и 49% заетост. Въпреки това, Ню Йорк има заетост от 44%, което е спад от 46% преди седмицата.

    Пътуване със самолет
    Броят на пътниците, пътуващи всеки ден през контролно-пропускателните пунктове за сигурност на летището, е с над 70% в сравнение с миналата година, сочат данни на Администрацията за сигурност на транспорта. Цифрите представляват непрекъснато подобрение за затруднената индустрия за въздушни пътувания. Американските авиолинии обявиха в петък, че ще възобновят летенето с пълни самолети на 1 юли, след като има ограничение за капацитет от 70% за полети.

    Покупка на собствен дом
    Въпреки че заявленията за ипотека за закупуване на еднофамилен дом са с 18% по-високи в сравнение със същата седмица миналата година, те отбелязват леко намаление спрямо миналата седмица, показват данни на Асоциацията на ипотечните банкери. Дори при продължителна висока безработица и икономическа несигурност, произтичащи от пандемията на коронавирус, Асоциацията заяви, че пазарът за покупка на жилище още е силен.

    бизнес САЩ ипотека пътуване Безработица пандемията на коронавирус възстановяване

    Оценка на новината

    5.00