• Първо онлайн издание на Фестивал на българската книга

  Първо онлайн издание на Фестивал на българската книга

  Ще гостуват 22-ма български автори.

  Първо онлайн издание на Фестивал на българската книга
  От 28 септември до 4 октомври 2020 г. ще бъде проведенo първо по рода си онлайн издание на Фестивал на българската книга. Фестивалът се организира от Българската културна асоциация в Белгия, която е създадена през 2017 г. от българи, които живеят в Белгия. Нейната мисия е да представя разностранната българска култура в сърцето на Европа - Брюксел, като я обогатява чрез международно сътрудничество. Онлайн  фестивалът е за всички, които четат, пишат, изучават, говорят или разбират български, независимо от това къде се намират.
   
  Ще гостуват 22-ма български автори, а модератори ще бъдат 15 от най-авторитетните литературни критици, журналисти, преводачи и издатели.
  Откриването е в 18:30 ч (СЕТ) на 28.09.2020 г. и може да се проследи през YouTube канала на Българската културна асоциация в Белгия:
   
  Фестивалът ще започне с представяне на книгата „Добре дошъл, Натан!“ на Ирина Папанчева и дискусия на тема „Литературата като катарзис“ с модератор - поетесата Елка Стоянова. Закриването е на 4.10.2020 г. от 17:30 до 20:30 ч., с разговори с Йордан Вълчев и Капка Касабова и поезия с Деси Цветкова.
  Програмата на Фестивала предвижда дискусии с възможност за дебат с читателите на живо, литературни четения и интервюта.
   
  Подробности можете да намерите тук:


  Програмата на Фестивала можете да прочетете тук:

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0