• Как ще изглежда работното място след COVID-19?

    Как ще изглежда работното място след COVID-19?

    Колко скоро служителите ще се върнат в офиса?

    Как ще изглежда работното място след COVID-19?

     

    Пред работодателите стоят трудни за решаване въпроси, като:

    - Какви ще са последиците от масивен ход към гъвкаво време както в офиса, така и в дома?

    Как трябва да се оразмери офиса за пиковия поток?

    - Колко хора могат ще могат да посещават работното си място през седмицата?

    Steelcase, един от най-големите производители на офис мебели, имат много идеи в тази насока. Те си партнират с MIT, за да разберат по-добре как въздухът циркулира в офис средата.

    Науката показва, че частиците пътуват във въздуха, в зависимост от това дали са по-големи или по-малки, въз основа на модели, които MIT е изградил. Така че ние използваме тези модели, за да тестваме различни видове мебелни конфигурации, за да определим кои мебели ще защитят най-добре работната сила в бъдеще", сподели главният изпълнителен директор Джим Кийн.

    „В много кратки срокове офисите се нуждаят от повече разделяне между бюрата и в някои случаи екрани или прегради, за да се съобразят с научно обосновани насоки“, каза Кийн. „Нашият собствен анализ разкрива, че около 70% от бюрата в Съединените щати може да не отговарят на този стандарт. Така че ще се наложи преоборудването и преконфигурирането на тези пространства."

    Те са разработили екрани, които позволяват на колегите да работят заедно без пряко взаимодействие лице в лице. Други работни станции са преориентирани под ъгъл от 90 градуса. Регулируеми по височина бюра и самостоятелни екрани добавят допълнителна защита.

    Всичко е мобилно, от бюра и екрани до дъски и мощност, което дава на хората по-голям контрол върху работната среда. Дори кафенето на работното място се преосмисля чрез залитане на маси и столове и либерално използване на растения, които позволяват на служителите да се събират и да работят на безопасно разстояние. Ще е необходима и много повече видео технология, за да се поддържат екипите свързани, когато не могат да бъдат в едно и също помещение.

    И, разбира се, санитарните станции и табелите ще бъдат навсякъде, като непрекъснато напомнят на хората да си мият ръцете и да спазват дистанция помежду си.

    Но колко скоро служителите ще се върнат в офиса? Кейт Листър, президент на Global Workplace Analytics, която помага на работодателите да създават гъвкави програми на работното място, каза, че докато работодателите продължават да отлагат датата на връщане на много служители, данните показват, че много от служителите изявяват желание да се върнат, но вече при свои условия.

    Докато мнозина се радват да работят вкъщи, други служители просто не искат да работят от вкъщи. Проучване установи, че на най-младите служители им е най-трудно. Това е така вероятно, защото те нямат специално място у дома и се нуждаят от финото обучение, което получават, когато всички са в офиса.

     

    работа офис пандемията COVID-19 мерки за социално дистанциране

    Оценка на новината

    0