• Scalefocus е най-новият партньор на Техническия университет в София

  Scalefocus е най-новият партньор на Техническия университет в София

  Компанията дари лаборатория на висшето учебно заведение.

  Scalefocus е най-новият партньор на Техническия университет в София

  Scalefocus официално стана един от най-новите партньори на Техническия университет в София и дари лаборатория на висшето учебно заведение.

  По случай тържественото откриване на новата академична 2020/2021 година и като първа стъпка в бъдещото сътрудничество, компанията оборудва тридесет работни станции във Факултета по Приложна Математика и Информатика с лаптопи, бюра и столове.

  Изпълнителният директор на Scalefocus, Пламен Цеков, лично посети откриването на учебната година във факултета, за да пожелае на стартиращите първокурсници успех в едни от най-вълнуващите им години. “Приятелствата и взаимоотношенията, които ще създадете сега, ще ви бъдат много ценни в професионалния ви живот напред. И когато един ден работите по иновативни инициативи, това ще бъде вашият основен кръг от хора, от които ще черпите идеи и дори ще тръгнете напред заедно”, каза той.

  Г-н Цеков отбеляза и че в момента софтуерната индустрия в България е на световно ниво и фирмите у нас не само доста се отличават на международната сцена, но имат и най-добрите практики. Той обърна внимание на старанието на фирми като Scalefocus да създават работилници и лекции с практическа насоченост, така че младите хора, които вече имат теоретични знания, да получат най-добрата подготовка и да докажат, че България може още повече.

  Всяка година Факултетът по Приложна Математика и Информатика в ТУ-София обучава високо квалифицирани кадри за IT индустрията, като им осигурява силни фундаментални знания и умения в областта.

  Scalefocus за пореден път демонстрира силната си привързаност към образованието и подкрепата към младите IT таланти в България. В последните години компанията провежда множество собствени образователни инициативи и поддържа силни взаимоотношения и партньорства с гимназии и университети в България.

  Наскоро Scalefocus стана официално и една от големите фирми, подкрепящи каузата за развитие на знанието у нас, като подписа Меморандум за сътрудничество и партньорство за реализиране на потенциала на Варна като Град на Знанието в инициатива организирана от Община Варна. 

   

   

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0