• "Дженерали застраховане" АД спечели второ място в конкурса застрахователи за обществото 2020

    "Дженерали застраховане" АД спечели второ място в конкурса застрахователи за обществото 2020

    Дженерали Застраховане АД взе участие в шестото издание на конкурса Застрахователи за обществото, организиран от АБЗ и БАЗБ и спечели второ място със своя проект The Human Safety Net (THSN).

    "Дженерали застраховане" АД спечели второ място в конкурса застрахователи за обществото 2020

    The Human Safety Net е инициатива, създадена от Група Generali, базирана на идеята, че хора помагат на хора и че това може да доведе до устойчива промяна и да създаде позитивен ефект.

    Партньор по инициативата в България е Фондация „За Нашите Деца“. Съвместното сътрудничество има за цел да усили въздействието и да реализира амбициите на Фондацията в работата с деца в риск, деца без родителски грижи и деца със специални нужди в развитието. Целта на The Human Safety Net и Фондацията  е активна работа в подпомагането на семейства в затруднено положение. Тази нелека задача се постига чрез общи усилия по предоставянето на професионална помощ на най-уязвимите деца и чрез насърчаване  и изграждане на сигурни семейни  отношения. Силите на екипа са фокусирани върху подобряване на  качеството на живот  на най-малките, осигуряване на специализирана помощ на родителите на деца с трудности в развитието, приемни родители и интегриране на подрастващи със специални нужди в нашето общество.

    Ние в GENERALI вярваме, че помощта в ранна детска възраст е от изключително значение и именно тя може да доведе до положителна промяна за цял живот. Искрено се надяваме всички български деца да имат равен шанс за развитие и качество на живот. Осигурявайки им заедно стабилен и спокоен живот, инвестираме в своето бъдеще и това на децата на България! Изключително сме щастливи и горди от факта, че инициативата The Human Safety Net е разпозната като социално значима и е наградена с второ място от АБЗ и БАЗБ. Ние продължаваме да работим усилено, за да бъдем отговорна компания и вярваме, че с общи усилия можем да създадем положителна промяна в обществото“ коментира г-жа Жанета Джамбазка, Изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.

    ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

     

    Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

    Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.

    В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.

    „Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за  извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

     

    THE HUMAN SAFETY NET

    The Human Safety Net е глобално движение на хора, които помагат на хора. Нашата мисия е да разгърнем потенциала на тези в неравностойно положение, за да могат да трансформират не само своя живот, но и на техните семейства и общности. Инициативата включва три програми - за семейства, бежанци и новородени, които са насочени към  подпомагането на семействата с малки деца и интегрирането на бежанци чрез работа в тяхната приемна общност. За целта обединяваме усилия с неправителствени организации и частния сектор в Европа, Азия и Южна Америка. Ние сме мрежа, отворена за съвместна работа с фирми, компании и фондации, които споделят нашите цели. Двигателят на The Human Safety Net е фондация, създадена от Generali през 2017 г., която действа в 22 държави с 47 неправителствени партньорски организации.

    Фондация „За Нашите Деца“ е българска неправителствена организация, която от 1992 година подкрепя уязвимите български деца и техните семейства. Тя е наследник на британските правозащитни организации „Европейски детски тръст“, „Християнски детски фонд“ и „Всяко Дете“. С международния опит и качествената експертиза, за първи път организацията прилага на национално ниво приемната грижа – подкрепа за родители с цел предотвратяване на изоставянето на деца, и създава първите общински екипи от социални работници в закрилата на детето. Вече 28 години фондация „За Нашите Деца“ е еталон за качествена социална работа, която се интегрира качествено в държавната политика за закрила на децата. Над 14 000 са подкрепените през този период деца и семейства в риск от екипа на фондацията, който продължава да го прави с вярата, че всяко дете се нуждае от обич, аобичта се сбъдва в семейство. Фондацията е член на Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ (ISSA) и на редица национални, регионални и международни мрежи.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0