• Хибридното обучение в университета NUS продължава

    Хибридното обучение в университета NUS продължава

    Пандемията не само е накарала университета да преосмисли как учи студентите, но и на какво ги учи.

    Хибридното обучение в университета NUS продължава

    Тан Енг Чйе, президент на Националния университет в Сингапур, заяви, че не вярва образованието да придобие същия вид от преди избухването на пандемията Covid-19.

    Тан разкри в свое интервю тристранния подход на университета за предотвратяване на огнища на коронавирус в неговите кампуси.

    „Ограничение“ е първата от тези стратегии, разделяща трите кампуса на университета на пет самостоятелни зони. Персоналът и студентите трябва да останат в определената от тях зона. 

    „Деконгестията“ е втората от стратегиите на NUS - използване на хибрид от физическо лично и виртуално обучение, за да се сведе до минимум плътността на хората в неговите кампуси, заедно с „план за непрекъснатост на бизнеса“ за работа в университета. Тан сподели, че това е намалило броя на хората на място до не повече от три пети от общия капацитет.

    На трето място, университетът е въвел проследяване и засичане на контакти, с персонализирано „безопасно приложение NUS“, което допълва зониращата стратегия, като напомня на персонала и студентите да останат в определената им зона. Приложението е необходимо за качване на автобуси в градския транспорт, посещение на уроци и закупуване на храна, както и използване на съоръжения като университетските библиотеки и спортни комплекси

    Тан каза, че смята, че използването на хибридно обучение създава „приятна среда“ и затова очаква университетът да се придържа към този режим на работа за известно време.

    „Цялата идея е наистина как да допълним виртуалното обучение с курсове„ лице в лице, които все още са от съществено значение, особено ако има нужда да се правят повече творчески ангажименти между групите“, добави той.

    Пандемията не само е накарала университета да преосмисли как учи студентите, но и на какво ги учи. Като такъв той активно насърчава по-голямата интердисциплинарност, включително създаването на колеж по хуманитарни науки.

    Кризата с работните места, създадена от пандемията, поставя акцент и върху намирането на възможности за повишаване на квалификацията или преквалификация дори след официално завършване на обучението.

    През 2018 г. NUS стартира програма за учене през целия живот за студенти и възпитаници. Университетът е направил записването валидно за 20 години, от момента на прием на бакалавър, така че настоящите и бивши студенти да имат достъп до курсовете за допълнително образование на университета. Тан обясни, че също така няма дисциплинарни предпоставки за изучаване на определен курс по тази инициатива. Например завършил право може да вземе курс по компютърни науки, обясни той. По тази инициатива има повече от 700 курса.

    NUS беше класиран като 11-ият най-добър университет в света в списъка на глобалните анализатори и консултанти по бизнес образование Quacquarelli Symonds, както за 2020 г., така и за 2021 г.

    образование Сингапур пандемията COVID-19 NUS

    Оценка на новината

    0