• Националните награди „Икар - 2020“ ще бъдат връчени на 31 октомври на официална церемония в народния театър

    Националните награди „Икар - 2020“ ще бъдат връчени на 31 октомври на официална церемония в народния театър

    Събитието ще се проведе без публика, но зрителите ще могат да го проследят от 23:15 ч. по БНТ

    Националните награди „Икар - 2020“ ще бъдат връчени на 31 октомври на официална церемония в народния театър
    Народният театър „Иван Вазов“ е домакин и на тазгодишната официална церемония по връчването на едно от най-престижните отличия в сферата на сценичните изкуства в България - Националните награди „ИКАР - 2020“. Те ще се проведат на Голямата сцена на Народния театър извънредно на 31 октомври 2020 г. (събота) и ще бъдат излъчени от Българската национална телевизия в 23.15 ч.

    Водещ на тазгодишната церемония ще бъде Митко Павлов. В церемонията ще участват още Койна Русева и Миро, както и балканските ъндърграунд музиканти, победителите от „България търси талант“ – „Виво Монтана“.

    Дългоочакваното събитие ще се състои без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на противоепидемичните мерки. От 14 октомври бе възстановено онлайн гласуването, в което всички зрители могат да подкрепят любимите си представления. Тази година за първи път беше иницииран зрителски вот, който има за цел да представи нагласата на публиките по отношение на номинираните спектакли за драматичен и куклен театър.

    Можете да си припомните всички номинирани за тазгодишните награди „ИКАР“ тук.

    Събитието е част от XV издание на Софийския театрален салон и от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., осъществява се с подкрепата на Министерството на културата.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0