• Prenetics създаде 30-минутни тестове за Covid-19

    Prenetics създаде 30-минутни тестове за Covid-19

    PCR тестовете продължават да са "златния стандарт".

    Prenetics създаде 30-минутни тестове за Covid-19

    Бързите и точни тестове за коронавирус са се превърнали в реалност, според компанията за генетични тестове Prenetics.

    Базираната в Хонконг компания заяви, че точността на нейните бързи тестове за коронавирус е сравнима с "златния стандарт" на PCR тестването.

    Тестовете за полимеразна верижна реакция (PCR) се използват широко за откриване на коронавирусни инфекции от началото на пандемията. Те са точни при диагностицирането на пациентите, но обяваването на резултатите отнема часове.

    Тестовете на Prenetics, разработени от изследователи от Оксфордския университет и използващи техника на изотермично усилване с посредничество на цикъла, дават резултати за 30 минути.

    Дани Йонг, главен изпълнителен директор и съосновател на Prenetics, добави, че комплектите струват между 15 и 20 долара, преди да бъдат взети предвид разходите за труд за администриране на теста.

    Тестовете са на разположение на летище Хийтроу в Лондон и според съобщенията струват 80 британски лири (103,48 долара). Това е по-ниско от цената на много частни PCR тестове във Великобритания.

    Понастоящем той се съди на летището в Хонг Конг и компанията е в дискусии с други правителства и летища.

    Тестовете за PCR отнемат много време и са „много скъпи“ поради необходимостта от лабораторно оборудване, но Йонг призна, че те са идеални.

    И все пак той каза, че тестовете на Prenetics не са твърде далеч от целта.

    „По отношение на точността той е сравним със стандарта PCR и също много по-добър от теста за антиген“, отбеляза Йонг.

    Според Американската администрация по храните и лекарствата, антигенните тестове връщат резултатите за час или по-малко, но понякога водят до фалшиви негативи. Това означава, че човек, който има Covid-19, може да получи отрицателен тест.

    Йонг каза, че антигенните тестове също може да не открият вируса при асимптоматични пациенти. Той добави, че тестовете на неговата фирма са "наистина страхотно решение" за проверка на летището поради неговата скорост и точност.

    Хонконг тестове Covid-19 Prenetics PCR

    Оценка на новината

    0