• Стартират акциите по почистване на „Да изчистим България заедно“, които ще се отбелязват на Есри карта

    Стартират акциите по почистване на „Да изчистим България заедно“, които ще се отбелязват на Есри карта

    Най-голямата доброволческа инициатива у нас отново избра Есри България за свой технологичен партньор.

    Стартират акциите по почистване на „Да изчистим България заедно“, които ще се отбелязват на Есри карта

    В Деня на семейството социално отговорният проект „Добрият пример” на bTV Media Group дава старт на тазгодишната емблематична кампания за почистване на България.

    Откриващите акции по почистване и облагородяване, част от инициативата „Да изчистим България заедно“,  ще се проведат на 15-ти май от 10:00 часа – в района около езерото Панчарево в близост до София и Дановия хълм в Пловдив. В начинанието, организирано съответно със съдействието на СО - район “Панчарево” и сдружение „БГ Бъди активен“ и Община Пловдив, ще се включат популярни лица от екрана, както и множество малки и големи привърженици на каузата за чиста природа. Всеки доброволец ще може да отбележи акцията, в която участва, и почистеното от него място върху дигитална карта, разработена от Есри България.

    Включете се със своето семейство, колеги, приятели или индивидуално и ще имате възможност да предадете добрия пример нататък като отбележите мястото, което сте почистили или облагородили. Също, ще можете да качите снимки за сравнение преди и след почистването и допълнителна информация като описание на акцията, организатор, площ и др. Картата вече е активна на сайта на инициативата: https://map.daizchistim.bg/karta/

    Отбелязвайки върху уеб картата акции по почистване и облагородяване, различните видове потребители като индивидуални лица, семейства, училища, държавни администрации и други могат да споделят добри практики и идеи за намаляването на отпадъците и чрез примера си да вдъхновяват още хора. Инициативите по почистване, облагородяване и залесяване в цялата страна ще продължат и през следващите месеци до 18 септември, когато доброволци от всички точки на планетата ще имат възможността отново да бъдат част от Световния ден на почистването (World CleanUp Day 2021) и да отчетат постигнатите резултати.

    Освен комбинацията от лесно споделяне на информация и интуитивно потребителско изживяване, което дигиталната карта носи на потребителите, Есри България осигурява и специализирана бек офис ГИС система, с която организаторите могат да обработват подадената информация, извършват справки, анализи и др.

    Подобни уеб карти на Есри България бяха използвани и за предходните издания на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, подпомагайки както доброволците в почистването, така и организаторите в координацията, логистиката и отчитането на инициативата. Резултатът след отбелязаните акции беше впечатляващ – хиляди замърсени места и сметища в цяла България бяха почистени.

    Нашият екип сърдечно прие поканата на bTV Media Group още преди 8 години да допринесем с технология и ноу-хау за реализацията на амбициозната цел на инициативата и се радваме, че всяка година картата помага за по-добрата координация и сътрудничество между всички доброволци, организатори, партньори. Вярвам, че в края на кампанията  ще имаме рекордно зелена уеб карта от почистени места и добри практики за намаляване на отпадъците.“, отбеляза Евгения Караджова, управител на Есри България.

    Есри ГИС платформата подпомага решаването на едни от най-сложните проблеми в света, включително в сферата на опазване на околната среда, като предоставя иновативни инструменти, базирани на наука и иновации в помощ на позитивната промяна.

    социален проект Есри България емблематична инициатива

    Оценка на новината

    5.00