• Xpeng представи нов модел седан

    Xpeng представи нов модел седан

    Xpeng е един от многото играчи в индустрията на електрически превозни средства в Китай.

    Xpeng представи нов модел седан

    Китайският производител на електрически автомобили Xpeng Inc. определи цената на новия си седан P5 до 160 000 юана (24 694 щатски долара), само дни след като Tesla пусна по-евтина версия на своя спортен автомобил Model Y

    Агресивното ценообразуване от Xpeng идва, тъй като пазарът на електрически превозни средства в Китай продължава да се нагрява с нарастващ брой играчи.

    P5 - третият сериен модел на Xpeng и вторият седан след P7 - беше пуснат по-рано тази година. Има шест различни версии на автомобила с различни характеристики, а цените варират от 160 000 юана до 230 000 юана.

    Седанът на P7 на Xpeng започва от 229 900 юана след субсидии. Model 3 на Tesla започва от 250 900 юана в Китай.

    Компанията използва Lidar, или технология за откриване и промяна на светлината, в P5, за да подобри някои от своите полуавтономни функции за шофиране. Lidar използва лазерни лъчи за картографиране на заобикалящата среда и измерва разстоянието на обектите, за да помогне на колата да определи препятствията по пътя си.

    Четири от шестте модела P5 са оборудвани с усъвършенстваната система за подпомагане на водача (ADAS) на Lidar и Xpeng, наречена XPILOT.

    Xpeng е един от многото играчи в индустрията на електрически превозни средства в Китай, който обхваща от утвърдени производители на автомобили до стартиращи фирми.

    Tesla, която се сблъска със седмици на лоша преса в Китай, представи по-евтина версия на своя SUV Model Y с по-кратък диапазон на шофиране този месец, който започва от 276 000 юана след субсидии.

    Xpeng достави 17 398 автомобила през второто тримесечие на годината, което е 439% увеличение спрямо предходната година. Компанията ще се надява, че P5 може да й помогне да продължи да увеличава продажбите си в нов ценови сегмент.

    Този месец Xpeng, който вече е включен в списъка в Ню Йорк, направи така наречената двойна първична листинг в Хонконг и събра 14,02 милиарда хонконгски долара (1,8 милиарда долара).

    Китай Tesla Xpeng Heitech нов модел

    Оценка на новината

    5.00