• Mожете да инвестирате в компании и фондове, които поддържат околната среда в безопасност

    Mожете да инвестирате в компании и фондове, които поддържат околната среда в безопасност

    Експертите посочват признаци на изменение на климата.

    Mожете да инвестирате в компании и фондове, които поддържат околната среда в безопасност

    От урагана Айда до горските пожари в Калифорния експертите посочват признаци на изменение на климата.

    Скорошно проучване, проведено от компания за професионални услуги Accenture, установи, че 59% от инвеститорите, които работят с финансови консултанти, са ги питали за ESG (екологично, социално и корпоративно управление) или социално отговорни инвестиции.

    Освен това 84% от инвеститорите, които са направили тези запитвания, са планирали да вложат парите си в тези видове инвестиции през следващата година.

    Повечето американски инвестиции, които отчитат ESG, се извършват от институционални инвеститори, като пенсии, осигурителни фондове и образователни институции. 

    Индивидуалните инвестиции от тип ESG се увеличават, според Форума за устойчиви и отговорни инвестиции или SIF, компания с нестопанска цел, която следи устойчивия и въздействащ сектор.

    Активите на ESG, притежавани от индивидуални инвеститори, са се увеличили с 50% от 2018 г. до 2020 г., до 4,6 трилиона долара от 3 трилиона долара.

    „Климатът за повечето хора е нещо, към което те по-лесно виждат връзка в инвестиционния процес“, казва Лиза Уол, главен изпълнителен директор на американската компания SIF. Други въпроси, особено повишеният интерес към расовото правосъдие, също предизвикват голям интерес от страна на инвеститорите, каза тя.

    Подобно на всеки друг вид инвестиция, важно е да проучите тези стопанства, за да се уверите, че те съответстват на вашите ценности и цели.

    Тези ресурси могат да ви помогнат да започнете, независимо дали се интересувате от акции или парични инвестиционни продукти.

    Проспектът на фонда ще покаже дали неговата инвестиционна стратегия взема предвид ESG.

    Други ресурси, които могат да помогнат на инвеститорите, включват класирането на компаниите на Just Capital въз основа на фактори, включително как се отнасят към работниците и въздействието им върху околната среда. 

    ESG изменение на климата Калифорния businessnews.bg SIF

    Оценка на новината

    5.00