• CLICO България запазва челната си позиция сред ИКТ дистрибуторите в страната

  CLICO България запазва челната си позиция сред ИКТ дистрибуторите в страната

  CLICO България попада и в челната петица на най-ефективните ИТ компании за изминалата година.

  CLICO България запазва челната си позиция сред ИКТ дистрибуторите в страната

  Българското подразделение на CLICO – специализираният дистрибутор на решения в областта на сигурността, изграждането на мрежи, управлението и техническата им поддръжка, запазва позицията си сред водещите ИКТ дистрибутори, спрямо техните приходи, въпреки предизвикателната 2020 г. 

  CLICO България попада и в челната петица на най-ефективните ИТ компании за изминалата година.

  Данните са от наскоро излязлата класация Digitalk101 – приемник на изданието "ТОП 100 на технологичните компании в България" на ICT Media. Според него CLICO България запазва своята четвърта позиция с приходи, доближаващи 16 милиона лева. Най-голям дял от приходите продължава да се генерира от решенията за периметрова сигурност. Останалите решения от портфолиото на компанията бележат значителен ръст, като за някои направления ръстът е трицифрен.  

  „2020 беше година на много предизвикателства във всеки един аспект. Разбира се, включително и в сферата на киберсигурността. През цялата година наблюдавахме изключителен ръст на броя и видовете атаки. Резултатите от класацията са ясен индикатор за това, че CLICO България се справя с всички изненади които ни поднесе пандемията. Нещо повече – обявихме нови партньорства с Recorded Future, Splunk и SentinelOne“, посочи Александър Стаменов, регионален мениджър, CLICO България.

  Също така, въпреки несигурната 2020 г., компанията продължава възходящата тенденция и екипът на CLICO България се увеличи с 20%. 

  А през 2021 г. CLICO отбелязва и своята 30-годишнина. През годините компанията работи с повече от 70 партньорa в страната и има над 2 000 реализирани проекта. Присъства активно в България още от 1996 г.

   

  За CLICO България

  CLICO България е специализиран дистрибутор за решения в областта на сигурността и изграждането на мрежи, управлението и техническата поддръжка. Част е от полската компания CLICO с пазарни позиции в Полша и Източна Европа. Компанията успешно въвежда и популяризира уникални професионални решения, които впоследствие потвърждават водещи позиции в своите сегменти. CLICO присъства активно на българския пазар от 1996 г. На 28.04.2016 г. е регистрирано дружеството "КЛИКО Бългaрия" ЕООД. 

  България IT компании CLICO България businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00