• Най-успешната експортна програма у нас EXPO2 на Еxport Hub Bulgaria набира кандидатури за второто си издание

  Най-успешната експортна програма у нас EXPO2 на Еxport Hub Bulgaria набира кандидатури за второто си издание

  Участието в програмата е безплатно.

  Най-успешната експортна програма у нас EXPO2 на Еxport Hub Bulgaria набира кандидатури за второто си издание

  Второто издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria EXPO2 стартира, като от 13.10.2020 г. български предприятия от всички сектори могат да подават своите кандидатури за включване в напълно безплатната инициатива, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.

  Прозорецът за кандидатстване е отворен до 2 ноември 2021 г., като компаниите ще имат възможност да се включат в серия от лекции с теоретична и практическа част, както и да се включат в отворени срещи с експерти от различни области на бизнес развитието. Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и по време на програмата, и който ще оказва съдействие в процеса на обучение.

  В пилотното издание на обучителна програма EXPO1 през 2021 г. участие взеха 15 български малки и средни предприятия – Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко.

  След програмата компаниите споделиха и първите си резултати, сред които изграждане на ефективна концепция и стратегия, увеличаване на производителността, износа, намиране на нови бизнес партньори и дистрибутори. В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на министерство на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.

  За кандидатстване в настоящото издание отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на програмата ще бъде хибриден.

  При интерес следва да бъдат предоставени документи за кандидатстване през платформа www.b2bconnect.bg в указания срок.

  Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно. Export Hub Bulgaria е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес.

  Под егидата на Експортен хъб България се организират събития в страната с международен характер, като пълна информация може да откриете на официалния сайт www.exporthub.bg .

  български предприятия businessnews.bg Export Hub Bulgaria EXPO2

  Оценка на новината

  0