• Българско кафене е № 1 в Лондон

    Българско кафене е № 1 в Лондон

    “Ezo Bistro” е кафене в Лондон. То е създадено от двама българи – Илиян Кузманов и Ина Янкович през 2014г.

    Българско кафене е № 1 в Лондон

    “Ezo Bistro” е кафене в Лондон. То е създадено от двама българи – Илиян Кузманов и Ина Янкович през 2014г. Това вероятно не е единственото българско кафене във Великобритания, но то е различно, защото според британския сайт Londonist, Ezo Bistro е най-доброто кафене в Лондон.

    Кафенето се намира на жп гарата в Баркинг. „Ezo Bistro” е сгушено между магазините за бижута и пиле на жар.”, пише Londonist. Малкото кафене е толкова уютно, че се чувстваш като у дома си, а собствената му библиотека носи един носталгичен и магичен привкус.

    Идеята за създаването на кафенето е на Илиян. Той е завършил висше образование в България, след което учи история в Канада. Когато създава Ezo Bistro, той се надява, че ще успее да го превърне в място, където ще се събират образовани хора и ще обменят своите идеи.

    Освен, че всеки който прекрачи прага може да усети един непознат полъх, посетителят може да си купи картина. Средствата отиват за благотворителност, а най-интересното е, че всички те са рисувани от бездомни художници.



    „Мястото е много подходящо за почивка. Клиентите могат да се запознаят и с библиотеката, чийто книги като змии се вият по стените.”, пише в Londonist.

    Това е идеалното място, където да се откъснеш от забързания град, от мръсното ежедневие и сърдите лица на хората. Тук всеки може да се чувства на мястото си. С хубава книга и ароматно кафе в ръка, всеки дошъл в Ezo ще се почуства като най-щастливия човек в света.

    Лондон български предприемач Londonist Ezo Bistro

    Оценка на новината

    0