• Endeavor ще подкрепя български предприемачи с програма за растеж

    Endeavor ще подкрепя български предприемачи с програма за растеж

    Dare to Scale Growth Program е насочена към тези, които вече са преминали началната фаза на своето развитие, и желаят да разраснат бизнеса си

    Endeavor ще подкрепя български предприемачи с програма за растеж

    Стартира Програмата за растеж на Endeavor България - Dare to Scale Growth Program, насочена към български малки и средни предприятия, които желаят да разраснат бизнеса си. Това съобщиха от Пощенска банка, която е основен партньор на инициативата. Това ще е първата по рода си Програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си, информират още от Postbank. Инициативата е подкрепена още от софтуерната компаниа Скейл Фокус, както и от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.я, в който са позиционирани. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. В новата програма могат да участват както компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро.

    Плановете са да бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София за период от 4 месеца.

    Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Ендевър.Всеки желаещ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си на  сайта на програмата.

    Endeavor има офиси в 34 пазара, а българският офис е едва 3-и в Европа, след Гърция и Испания. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. Предприемачите от мрежата на Endeavor са създали над 1,5 млн. работни места и само за 2018 г. са генерирали приходи от над 15 млрд. долара. Фокусът на Endeavor е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие. До момента 26 предприемачи от 16 компании в България са преминали успешно селекционния процес и са станали част от мрежата.

     

    Endeavor Bulgaria Пощенска банка Dare to Scale Growth Program

    Оценка на новината

    0