• Започва Webit.Festival Европа - най-голямото събитие за иновации, дигитални технологии и предприемачество

    Започва Webit.Festival Европа - най-голямото събитие за иновации, дигитални технологии и предприемачество

    9 стартъпи от Силициевата долина пристигат в София, за да търсят възможности за финансиране

    Започва Webit.Festival Европа - най-голямото събитие за иновации, дигитални технологии и предприемачество

    За 11-та поредна година София ще бъде домакин на Webit.Festival Europe 2019 - най-голямото събитие за иновации, дигитални технологии и предприемачество на континента. Над 15 паралелни тематични конференции с повече от 400 лектори, партньорски събития, зони за контакти и представяне на продукти и услуги в изложбени площи, социални събития и партита, ще превърнат София в дигиталната столица на Европа в дните между 13 и 15 май.

    В рамките на фестивала ще се проведе и най-голямото събитие за стратиращи компании в света - Founders Games. До участие в него бяха допуснати 200 от цели 4000 кандидати от цял свят. Те ще се борят за голямата награда в надпреварата - инвестиция до 200 000 евро. Освен това, стартъпите ще имат възможност да представят дейността си пред 10 000 посетители на Webit.Festival, както и да впечатлят над 500 потенциални инвеститори.

    Тази година 9 стартъпи от Силициевата долина - Меката на инвестициите, пристигат в София, за да търсят възможности за финансиране. Статистиката до момента показва, че 65% от всички стартъпи, които участват на Webit, получават нужното им финансиране до 6 месеца след събитието. В същото време едва 30% приключват дейността си неуспешно, при средно 95% неуспех в стартъп сектора.

    Сред топ лекторите на Webit личат имената на изпълнителния директор на Airbus Defence and Space - Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, президентът на D-Wave Systems - Бо Евалд, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация - Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария Габриел, и още мнозина.

    Форматът Webit.Festival представлява събития, които включват паралелни технологични, дигитални и стартъп конференции, и се организират в световен мащаб от Webit Foundation. Целта на събитието е да се повиши потенциала, конкурентоспособността и износа на българските малки и средни предприятия, като им се предостави достъп до информация, технологии и знания, които ще им помогнат в процеса на дигитално преобразуване на техния бизнес, намиране на нови пазари с помощта на интернет и технологиите, и прилагане на успешни маркетингови кампании на базата на дигитални решения.

     

    Снимка: Webit

    Webit.Festival Europe 2019

    Оценка на новината

    0