• Представиха инвестиционен проект за 2.5 млн.евро в Плевен

    Представиха инвестиционен проект за 2.5 млн.евро в Плевен

    Целта е бившият профилакториум в плевенското село Къртожабене да бъде превърнат в Дом за стари хора със спа услуги за пенсионери от европейски страни

    Представиха инвестиционен проект за 2.5 млн.евро в Плевен

    Инвестиционен проект за Дом за италиански пенсионери на стойност 2.5 млн.евро беше представен в Плевен, информираха от Българската търговско-промишлена палата. Представянето беше организирано от Съвета по инвестиции към Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Медицински университет в Плевен, Търговско-промишлената палата - Плевен, и с подкрепата на EOS България.

    Разработеният инвестиционен проект е за около 2,5 млн. евро и предвижда развитие на социални услуги и създаване на нови работни места за медицински специалисти. Целта е бившият профилакториум в село Къртожабене - на 10 километра от областния град, да бъде превърнат в Дом за стари хора със спа услуги и рехабилитация за желаещи пенсионери от европейски страни, с капацитет от около 160 души. Възможността на настаняване на възрастни хора от западни държави в България напоследък придобива популярност заради множество положителни фактори у нас: климат, данъчни облекчения, достъп до качествени медицински услуги, привлекателна местна култура, традиции, възможности за рекреация и др. Инвестициите в проекта могат да се възвърнат за около 3-4 години, отчитат инициаторите му.

    Близо 50 участници от бизнеса, банките, фирми за недвижими имоти, строителни фирми, проектанти, преподаватели и специалисти от МУ-Плевен и здравни специалисти, Бюрото по труда, инвеститори и др. присъстваха на семинара за представяне на проекта. След дискусията беше организирано посещение на обекта на място.

    Предстои проектът да бъде представен през октомври в Милано пред италиански инвеститори.

    плевен БТТП Дом за италиански пенсионери Българска търговско-промишлена палата

    Оценка на новината

    0