• 10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor

    10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor

    Dare to Scale е 4-месечна програма и ще се проведе от септември до декември 2019 г. в София

    10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor

    Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра 10 български компании с голям потенциал за растеж за пилотното издание на новата си програма за растеж Dare to Scale, съобщиха от Пощенска банка, която подкрепя инициативата. Програмата е първата подобна у нас, тъй като е насочена към бизнеси, които вече са преминали през стартъп фазата и са в началото на по-мащабното разрастване на дейността си.

    Освен с подкрепата на Пощенска банка, пилотният проект се реализира съвместно с българската софтуерна компания Скейл Фокус и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

    Предприемачи от 35 перспективни компании заявиха интерес за включване в програмата. Всички те отговаряха на предварително зададените условия, уточняват от Пощенска банка, а именно – да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година, и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж, без значение от сектора или локацията. Във втория етап на селекцията се проведоха задълбочени интервюта с основателите на 24 от кандидатствалите компании. Част от темите, обсъждани с тях, бяха стратегиите им за растеж, бизнес моделът и потенциалът за лидерство.

    На финала предприемачи от 10 компании бяха избрани от Endeavor и партньорите на инициативата, какъвто е обявеният лимит за програмата. Най-много сред тях са представителите на ИТ сектора (5), следвани от продажбите на дребно (2), производството на храни (2) и услугите (1). Девет от приетите компании са базирани в София и една – в Пловдив. Висок е процентът на жените сред приетите в програмата предприемачи – 40%.

    Dare to Scale е 4-месечна програма и ще се проведе от септември до декември 2019 г. През този период предприемачите от десетте компании в програмата ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Endeavor. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

    Ето кои са избраните компании:

    Dev.bg– Най-голямата IT мрежа в България, която организира 180 събития на година. С изградена голяма общност и силен бранд, компанията улеснява подбора на специалисти чрез платформата HireHeroes.

    BG ServiceIT компания с две основни бизнес звена – разработване на софтуер за други бизнеси и предоставяне на софтуерни услуги на месечен абонамент.

    Prospecto – Компанията зад сайта Broshura.bg, позволяваща на потребителите да следят най-актуалните оферти и да планират пазаруването си, елиминирайки хартиените брошури.

    Frudada– Висококачествени и здравословни растителни напитки и сладоледи.

    GaidaСофтуерно решение за агенции за недвижими имоти, което им позволява да обслужват клиентите си по-бързо и по-ефективно.

    FUNKT– Архитектурно студио, фокусирано върху офиси и ресторанти, което предлага и собствена линия мебели.

    More Noir– Съвременен бранд бански костюми, който се цели в средновисокия сегмент от пазара.

    DNH Soft– Компания за разработка на софтуер, фокусирана върху сегментите на онлайн търговията и облачните услуги.

    Escreo – Компанията произвежда боя, която превръща всяка стена в дъска за писане.

    Cheese the Queen– произвежда здравословни растителни храни като алтернатива на млечните продукти. Първият продукт на компанията е зряло „сирене“ от кашу с пробиотик.

    предприемач стартъп растеж Endeavor

    Оценка на новината

    0