• Европа иска да чуе гласа на младите предприемачи

  Европа иска да чуе гласа на младите предприемачи

  За четвърта година Европейската комисия организира конкурс за есе за млади предприемачи, което се провежда в рамките на Европейската седмица на малките и средните предприятия

  Европа иска да чуе гласа на младите предприемачи

  За четвърта година Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия организира конкурс за есе за млади предприемачи. Право на участие в състезанието, което се провежда в рамките на Европейската седмица на малките и средните предприятия, имат граждани на държави-членки на ЕС и страни-партньори по Програма COSME, на възраст между 18 и 25 години.

  Желаещите да участват в конкурса трябва да напишат есе с максимална дължина  от 2500 думи на английски език. Темата на тазгодишното издание е „Речта, с която бих се обърнал към предприемачите от Европа, ако бях Комисар с ресор „Малки и средни предприятия и предприемачество“. Крайният срок за кандидатстване е 16 август, като всеки участник може да кандидатства само веднъж. Кандидатстването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен на следния линк.

  Наградата за авторите на най-добрите есета е безплатно пътуване и участие в тазгодишното издание на Асамблеята на малките и средните предприятия, която ще се проведе в Хелзинки, Финландия, в края на ноември 2019 г. Участниците, достигнали до финала, ще бъдат обявени през месец октомври и ще бъдат поканени да произнесат речта си на живо по време на Асамблеята, пред повече от 500 делегати, и да отговарят на допълнителни въпроси от публиката.

  Определените да участват в Хелзинки ще получат професионална подготовка за своето представяне пред публика. Речите на финалистите ще бъдат популяризирани чрез официални канали в социалните медии. Победителят в състезанието ще бъде определен чрез вота на публиката.

  SME Week Youth Essay Competition е ежегодно състезание за есета, чрез което млади предприемачи имат възможност да изразят своите идеи и мнения по теми, свързани с предприемачеството и МСП на европейско ниво. Асамблеята на МСП се провежда веднъж годишно в рамките на Европейската седмица на малките и средните предприятия.

  европейска комисия млади предприемачи конкурс есе Асамблея на МСП Европейска седмица на малките и средни предприятия

  Оценка на новината

  0