• Безплатен наръчник за регистрация на търговска марка в Китай

    Безплатен наръчник за регистрация на търговска марка в Китай

    Българските млади предприемачи вече могат да се възползват от „Наръчник за регистрация на търговска марка или марка за услуги в Китай“. Изданието се разпространява безплатно

    Безплатен наръчник за регистрация на търговска марка в Китай

    Българските млади предприемачи вече могат да се възползват от „Наръчник за регистрация на търговска марка или марка за услуги в Китай“. Изданието се разпространява безплатно и представя информация, която цели да мотивира и подготви младите хора в България да представят родни продукти от областта на земеделието в Китай. Наръчникът е на разположение в Българската търговско-промишлена палата, благодарение на партньорството между браншовото обединение и Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и Страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/.

    За да получи изключителното право да използва търговска марка за своите стоки или услуги в Китай, юридическо или физическо лице трябва да се обърне към служба „Търговски марки”. Подаването на документи за регистрация на търговска марка може да се направи самостоятелно или чрез агенция. Чуждите компании обикновено използват втория вариант – чрез агенция, посочват от БТТП. Информация за агенциите, обработващи регистрации на търговски марки, може да бъде открита в интернет страницата на Службата за търговски марки към Държавната администрация за промишлеността и търговията: www.saic.gov.cn. Още подробна информация може да бъде открита в изданието „Млади предприемачи – наръчник за регистрация на търговска марка или марка за услуги в Китай“.

    При интерес да бъде получен наръчникът, желаещите могат да се свържат с дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

    земеделие БТТП Млади предприемачи – наръчник за регистрация на тъ безплатно издание

    Оценка на новината

    0