• Зам.-министър Николова присъства на Международното изложение на вносни стоки в Китай

  Зам.-министър Николова присъства на Международното изложение на вносни стоки в Китай

  За втора поредна година в китайския град Шанхай се провежда Международно изложение на вносни стоки, на което присъства и българският зам.-министър Марияна Николова

  Зам.-министър Николова присъства на Международното изложение на вносни стоки в Китай

  На Международното изложение в Китай освен зам.-министър Николова, присъстват френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

  Вицепремиерът на България подчерта, че политиката на българското правителство в сферата на икономиката и инвестициите е насочена към това страната ни да оправдае  високите изисквания на потенциалните инвеститори по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата. Като сигурен знак за доверието на инвеститорите в България, зам.-министър Николова посочи тенденцията чуждестранните компании да увеличават производствените си мощности.

  Заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с И Лиенхун, губернатор на провинция Дзянси, с когото обсъдиха възможностите за развитие на двустранната търговия между България и Китай. Вицепремиерът Николова подчерта, че българският износ има потенциал да разшири обема си и обърна внимание на високото качество на българските вина и хранителни продукти. От своя страна губернатор И Лиенхун изрази желание за увеличаване на вноса на български стоки в Китай.

   

   

  Китай икономика български износ вицепремиер вносни стоки

  Оценка на новината

  0