• София Тех Парк и SMEs Webinars организират уебинар „След утрешния ден“

  София Тех Парк и SMEs Webinars организират уебинар „След утрешния ден“

  София Тех Парк и SMEs Webinars организират уебинар на тема „След утрешния ден“ с участието на Момчил Василев, изпълнителен директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor за България

  София Тех Парк и SMEs Webinars организират уебинар „След утрешния ден“

  Как ще изглежда света след края на глобалната криза с разпространението на Covid-19? Какви са предизвикателствата и перспективите през малките и средни предприятия, пред страртиращия бизнес? Как компаниите биха могли да се справят с кризата и да извлекат полза от нея? Какви мерки трябва да предприеме държавата, за да подпомогне малките и средни предприятия и ще има ли финансови лостове за това? Как ще реагират националните и международни фондове за рискови и дялови капитали? Кризата с коронавируса – краят на едно начало, начало на един край или ново начало?

  В рамките на един час Момчил Василев ще даде неговата гледна точка как компаниите да се опитат да вземат оптимално по-добри решения за своя бизнес, както и как да адаптират бизнес моделите си в условията на криза. Те ще имат възможност и да зададат своите въпроси към Момчил Василев, както и към изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков, изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов и към зам.-председателя на УС на научно-технологичния парк Натанаил Стефанов, който е част от Българската стартъп асоциация BESCO.

  Инициативата на София Тех Парк, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и „Ендевор България“ цели да предостави актуална информация на компаниите и да им дадем възможност да получат отговори на техните въпроси.

  Това е първият уебинар, в който София Тех Парк е инициатор и съорганизатор. Той е в рамките на инициативата на научно-технологичния парк „Дерзай“, която е насочена към активните млади хора, новатори, предприемачи, учени, студенти, ученици. „Дерзай“ ще продължи да представя и през следващите седмици различни гледни точки и мнения по отношение на предизвикателствата, породени от кризата, която завладя света през последните месеци, както и ще се опита да посочи примери за добри практики и да предостави съвети от експерти.

  SMEs Webinars са серия онлайн семинари, организирани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, целящи да запознаят българския бизнес с дигиталните инструменти за промоция, маркетинг, управление и анализ, както и да развият презентационните и стратегическите умения на служителите на всички нива в компаниите.  

  Предходните издания на SMEs Webinars представиха темите за успешните техники за увеличаване на продажбите, развитие и внедряване на иновации, киберсигурност, комуникации и управление на бизнес в условията на криза. Близо 2000 представители на българския бизнес взеха участие в онлайн семинарите, в които лектори бяха водещи бизнес експерти и представители на академичната общност в страната.

  Момчил Василев

  Той има над 25 години професионален опит в управлението и бизнес развитието в различни индустрии. Момчил Василев е съосновател и съсобственик на създадената през 2011 г. био-технологична компания "Провити", фокусирана в разработването на пробиотични продукти. От 2011 г. до декември 2016 г. е вицепрезидент "Корпоративно развитие" в инвестиционната група VIA Group. Преди това в продължение на 17 години е част от екипа на PricewaterhouseCoopers, ръководещ проекти в областта на одита, сливанията и придобивания, и организационно преструктуриране, достигайки до позицията „Старши мениджър“. Завършил е магистърска степен в областта на икономиката в УНСС, както и програмата по предприемачество в Харвардския университет в Масачузетс. Член е на Асоциацията на дипломираните сертифицирани счетоводители (ACCA).

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0