• Производителят на електрически автомобили Tesla заяви готовност да произвежда батерии с живот до 4 години

    Производителят на електрически автомобили Tesla заяви готовност да произвежда батерии с живот до 4 години

    Компанията сподели намеренията си броени дни преди очакваното събитие „Ден на батерията“.

    Производителят на електрически автомобили Tesla заяви готовност да произвежда батерии с живот до 4 години

    Изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск заяви, че компанията е в състояние да произвежда масово батерии с по-дълъг живот до четири години и с 50% повече плътност на енергията. Компанията заяви намеренията си дни преди очакваното събитие „Ден на батерията“, на което Tesla се очаква да разкрие как е подобрила работата на батерията си.

    Изследователите казват, че енергийната плътност на 2170-те батерии на Panasonic, използвани в Model 3 на Tesla, е около 260Wh / kg, което означава 50% скок от сегашната плътност на енергията, което е ключово за постигане на по-дълъг диапазон на шофиране.

    Tesla заяви, че "Денят на батерията" ще се състои в същия ден, когато ще се проведе и годишното събрание на акционерите през 2020 г., а именно на 22 септември.

    "Ограничен брой акционери ще могат да присъстват на събитията на 22 септември, заради пандемията COVID-19", отбеляза Tesla, като ще бъде проведена и специална лотария за избор на участниците.

    Производителят на електрически автомобили показа фоново изображение, при което редица точки са струпани във формации, което предизвиква спекулации сред медиите и феновете за това какво ще разкрие на събитието.

    Южнокорейският експерт по батериите Парк Чул-уан каза, че изображението може да намеква за „силиконов наноинер анод“ - пробивна технология, която потенциално може да увеличи рязко както плътността на енергията на батерията, така и нейният живот..

    Panasonic Corp сподели по-рано пред Reuters, че планира да увеличи енергийната плътност на оригиналните „2170” батерии, които доставя на Tesla с 20% за пет години.

    Tesla работи и с китайската технология Amperex, за да представи нова батерия с дълготраен живот в своя "Седан Model 3" в Китай по-късно тази или в началото на следващата година. Батериите са проектирани да издържат на милион километра употреба.

     

    Tesla Илон Мъск Panasonic Ден на батерията

    Оценка на новината

    0