• Енергийният гигант Neste предвижда „K-образно“ възстановяване за своя бизнес

    Енергийният гигант Neste предвижда „K-образно“ възстановяване за своя бизнес

    Neste е водещият световен производител на възобновяеми дизелови горива.

    Енергийният гигант Neste предвижда „K-образно“ възстановяване за своя бизнес

    Финландската енергийна компания Neste наблюдава т.нар. „K-образно възстановяване“ на бизнеза си от пандемията COVID-19. Различни сегменти от нейния бизнес вървят в противоположни траектории, заяви във вторник главният изпълнителен директор Петер Ванакер, като участник в срещата на върха в Сингапур, която се провежда практически тази година.

    „Възстановяването при възобновяеми енергийни източници беше изключително бързо“, каза той. „Но от друга страна, всичко, което е свързано например с петрола и нефтопреработвателните предприятия, всъщност не се възстановява.“

    Neste е водещият световен производител на възобновяеми дизелови горива. Преди това беше класическа компания за рафиниране на петрол, но по-късно разработи устойчиво гориво.

    Ванакер каза, че в този момент има "голяма разлика" между тези две страни на бизнеса. Имаше „бързо възстановяване“ за това, което е устойчиво и възобновяемо, докато продуктите на нефт все още „страдат“ и не се възстановяват.

    Той каза, че това може да продължи и през 2021 и 2022 г. Обстоятелствата са „изключително предизвикателни“ за петролните рафинерии, които не продават толкова, колкото могат да произведат, и може да се наложи да се преструктурират.

    пандемията COVID-19 Neste енергийна компания

    Оценка на новината

    0