• Ще се предприеме ли разделение в глобалната верига на доставки?

    Ще се предприеме ли разделение в глобалната верига на доставки?

    Cоvid-19 ускори промените във веригата на доставки.

    Ще се предприеме ли разделение в глобалната верига на доставки?

    Разделянето между глобалните и местните вериги за доставки ще бъде важно в случай на друга криза като глобалната пандемия, заяви главният изпълнителен директор и основател на инвестиционната компания North Summit Capital -  Мин Уанли.

    „Вярвам, че има раздвоение в глобалната верига на доставки на глобална и местна“, каза Мин Уанли.

    Веригата на доставки е мрежа между компания и нейните доставчици за производство и разпространение на продуктите на фирмата.

    „За критичните системи за снабдяване, те трябва да имат самостоятелна локална екосистема, особено при следваща криза като сегашната“, отбеляза Уанли.

    От друга страна, пандемията също показа, че е необходима „устойчива и силно ангажирана, свързана верига на доставки по целия свят“, за да се отговори на „безпрецедентни общи предизвикателства“.

    „Глобалната верига за доставки ще бъде допълнително укрепена“, каза Мин, който по-рано беше главен учен в Alibaba Cloud.

    Мин обсъждаше бъдещия пейзаж на веригите за доставки в светлината на технологичната интеграция на годишната конференция на CNBC East Tech West в квартал Нанша в Гуанджоу, Китай. Тази година конференцията се проведе както дистанционно, така и на място, поради пандемията.

    „Има обща тенденция, която се ускорява допълнително от тази пандемична криза - рационализиране, отслабване на веригата на доставки“, допълни още Мин Уанли, като отбеляза, че традиционно има много слоеве от предлагането до търсенето. „Всеки слой ще нанася режийни разходи и ще забавя цялата ефективност.“

    Изкуственият интелект премахва несигурността, която може да съществува в производствения процес.

    „Вярвам, че тази криза значително ще ускори интеграцията и проникването на изкуствения интелект във веригата за доставки“, добави той.

    Еволюционният път от настоящото състояние до това ново равновесие по същество зависи от това колко бързо се приемe цифровата технология.

     

     

    изкуствен интелект доставки пандемията COVID-19 раздвоение

    Оценка на новината

    0