• 10 компании в влизат програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

    10 компании в влизат програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

    40% от предприемачите тази година са жени.

    10 компании в влизат програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2021

    Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10 български компании за третото издание на програма за растеж Dare to Scale. Програмата, с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Софтуер Груп, и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНСМП), е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

    Десетте избрани компании са представлявани от 17 предприемача - основатели на бизнесите. Почти половината от тях са жени-предприемачи, като три от компаниите са ръководени изцяло от дами. Сред участниците има представители на различни индустрии - четири от компаниите са от сектор IT и софтуер, две от сектор здравеопазване и фармацевтика, а останалите са в сферата на търговията, земеделието и услугите.

    Всички компании отговарят на предварително зададените критерии - да имат доказан продукт/услуга на пазара, оборот от минимум 200,000 лв. за 2020 г. и не повече от 150 служителя. Селекцията на предприемачите се реализира от ментори на Endeavor и мениджъри  на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес моделът и потенциала за лидерство.

    Официално програмата ще стартира в началото на м. септември и ще продължи четири месеца - до м. декември. Предприемачите ще преминат през  специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Участниците ще могат да се включат във физически и виртуални събития, по време на които да обменят опит и да се запознаят с основите играчи в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което предприемачите ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.

    предприемач Endeavor Bulgaria програма Dare to Scale

    Оценка на новината

    5.00