• Big Moustache Games разработиха българска компютърна игра

    Big Moustache Games разработиха българска компютърна игра

    От понеделник българска компютърна игра събира финансиране през платформата за финансиране Kickstarter. Играта се казва Grimm Forest, а действието в нея е вдъхновено от страховитите приказки на Братя Грим.

    Big Moustache Games разработиха българска компютърна игра

    От понеделник българска компютърна игра събира финансиране през платформата за финансиране Kickstarter. Играта се казва Grimm Forest, а действието в нея е вдъхновено от страховитите приказки на Братя Грим. Разработчик на играта е българската компания Big Moustage Games.

    За да създадат базова версия на играта трябва да съберат 55 хил. евро от Kickstarter. Само за първите няколко дни от кампанията са събрани 1808 евро, вече играта представлява голям интерес за аудиторията. До 14-ти декември всеки, който желае може да подкрепи стартъпа.

    В сюжетът на играта има мотиви от приказките на Братя Грим, също така са вкарани много елементи от славянския и български фолклор.

    Александър Трофиев - един от създателите на играта, ни разкрива, че тя има стратегически и ролеви елементи, социални интеракции и похвати от книгите. Александър е гейм дизайнер и продуцент на Seasons of War, а в България е по-известен като Ал Торо.

    българска компютърна игра Grimm Forest Big Moustage Games

    Оценка на новината

    0