• Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се

    Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се

    Екипът на сайта вече наброява сто души. С обновения си дизайн той обра наградите в тазгодишното издание на конкурса „Сайт на годината“

    Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се

    Всяко второ училище в България вече използва в учебната си програма образователния сайт  Уча.се. Това съобщи Дарин Маджаров, основател на платформата, която представя уроците от българската учебна програма чрез достъпни и забавни видеоклипове. Екипът на проекта вече наброява сто души, а общият брой на образователните видеоклипове, изгледани през него, е почти 34 милиона.

    „Създадох Уча.се, за да обясним уроците на учениците на разбираем и интересен език. Първоначално помагах само на сестра ми, после на нейния клас и така започнаха да се свързват с мен стотици хора. Последвалият интерес към платформата от страна на все повече ученици показа, че има огромна нужда от достъпни образователни видео уроци. Днес над 500 000 български ученици, учители и родители ежедневно използват учебните видео уроци, които сме създали за тях. Отзивите за Уча.се както от страна на учениците, така и на родителите и учителите, са повече от добри. С обновения сайт подготовката за училище става още по-ефективна, лесна и приятна, а екипът ни ще продължава да се труди ежедневно, за да улеснява достъпа до знания за българските деца“ - сподели Дарин Маджаров.

    Неотдавна образователният сайт обнови изцяло визията, функционалностите и цялата си идентичност. Сред новите възможности са секция „Моите уроци“, в която всеки потребител може да вижда уроците, които е гледал последно, както и препоръки с кои уроци да продължи. Друга новост в сайта е опцията „Избор на учебник“, чрез която учениците могат да избират видео уроци, отнасящи се до учебника, по който учат в училище. Освен с обновена визия, сайтът е и с обогатено съдържание от видео уроци, тестове и индивидуални учебни игри.

    На тазгодишното издание на най-престижния уеб конкурс у нас „Сайт на годината“ Уча.се си тръгна с най-много награди – за най-добър продуктов сайт и най-добър сайт за услуги в страната, а самият Дарин Маджаров получи специална награда за принос към развитието на интернет в България.

    Повече за Уча.се

    Уча.се е онлайн платформа с всички видео уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 12 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с тестове и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.

    Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани 34 000 000 пъти от над 500 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00