• Български умни добавки са финалисти за Балканските Оскари

    Български умни добавки са финалисти за Балканските Оскари

    Церемонията е днес в хотел Маринела

    Български умни добавки са финалисти за Балканските Оскари

    Умни хранителни добавки - българско производство, получиха висока оценка от международното жури на Балканските Бизнес Награди, съобщава ВИП Комюникейшън.

     Официалната церемония на Balkan Business Awards 2020 е на 5 март в балната зала на хотел „Маринела“. На нея за шести пореден път ще бъде отличен успешният бизнес, който дори в периоди на криза запазва своето устойчиво развитие и демонстрира европейски стандарт.

    Номинираните в раздел „Иновации“ на Balkan Business Awards автоматичното се включват и в конкурса на Съвета по иновации към БТПП. 

    „Мегасмарт” ЕООД е бързо развираща се компания – производител на хранителни добавки. Тя е фокусирана изцяло към иновативните подходи в съвременната фитотерапия и поставя в България основите на нестандартни и щадящи методи за лечение на много от съвременните заболявания. "Това е смисълът на работата ни – да бъдем „смарт“ - умни, практични", категорични са производителите на добавките.

    Продуктовата гама включва цели 61 артикула, със собствен почерк и стил, с поглед в бъдещето, към медицина, която може да бъде наречена „алтернативна“. Като подпомага конвенционалните подходи в лечението на много от фаталните болести на съвремието.

    През 2014 г., стартира проекта „Триактал” – хранителна добавка, разработена по рецептурите на Д-р Хулда Кларк, подпомагаща онко-терапията и цялостното изчистване на организма от паразити. За по-малко от година „Триактал” стана един от най-търсените продукти в своя сегмент и до момента е ненадминат по качество и чистота на съставките.

    Следвайки последните тенденции в областта на микробиологията и механизмите на усвояване на микроелементите от клетките са създадени серия продукти „Biotica 1961“, разработени по рецептурите на акад. Хлебаров. Изцяло базирана на концентрирани формули с растителни екстракти, позволяващи пълно усвояване на клетъчно ниво. Всяка формула е с максимална концентрация на активни компоненти и с доказан произход на екологично чисти съставки. През годините серията се обогати и днес тя се състои от 21 течни елексира и 19 продукта на капсули. Тук са включени 2 продукта за деца Strong Kids, таблети за смучене за периода на израстване и Paki – тинктура за пречистване от паразити.

    През 2019 г. е създадена нова продуктова линия хранителни добавки „HerbaFix“. Серията се състои от 11 течни елексира в стъклени опаковки и 9 на капсули.

    Използвана е най-съвременната технология за производство на течни форми, позволяващи нетермично извличане на активните компоненти. Без изкуствени консерванти, оцветители и подобрители. Произведени са в съответствие с най-високите европейски стандарти за производство на хранителни добавки. За капсулиране на субстанциите се доверяваме на професионализма на фармацевтичния гигант – заводите Capsugel в Colmar, Франция", допълват от МегаСмарт.

    Брандовете “Biotica 1961”, „HerbaFix“ и Триактал са много добре позиционирани в он-лайн пронстранството и са разпознаваеми от неговите потребители. Към момента фирмата работи с над 300 аптеки в цялата страна.

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0