• Българският портал за здравни услуги Omed.bg предлага онлайн консултации с лекари

    Българският портал за здравни услуги Omed.bg предлага онлайн консултации с лекари

    Услугата вече се използва от българи, живеещи както в България, така и в чужбина

    Българският портал за здравни услуги Omed.bg предлага онлайн консултации с лекари

    Българският интернет портал за здравни услуги Omed.bg вече предлага онлайн лекарски консултации. Сайтът, който наскоро навърши седем години, до сега беше известен предимно с по-ниските цени (с до 75%) за прегледи и лечение в множество български болници. С налагането на изисквания за социално дистанциране през последните месеци обаче в него започнаха да се предлагат и онлайн прегледи, към които вече имат интерес български граждани от различни градове у нас, както и живеещи в чужбина.

    „Онлайн консултациите елиминират нуждата от физическа среща с лекар и отиване в болница, което в настоящата ситуация е особено важно. В добавка те позволяват на всеки гражданин без значение в кой град се намира, да използва услугите на водещи специалисти. Не е нужно да ходи до болница, намираща се в друго населено място, нито да чака с часове пред лекарските кабинети. Спестява се време както на пациентите, така и на докторите. Този нов сегмент за сега едва прохожда в България, но тепърва ще се развива, особено с навлизането в сектора на по-млади медицински кадри, които са свикнали да използват в ежедневието си нови онлайн услуги за комуникация“ - споделя Христо Петков, основател на Omed.bg. Той добавя, че чужденците също приемат електронното здравеопазване много добре.

    Според него онлайн консултациите са особено подходящи за българи в чужбина, които получават достъп до пълноценни здравни услуги на родния си език и на цени, значително по-ниски от тези в страната, в която живеят. Освен това те имат възможност да се прегледат, дори и когато са ограничени от наложените карантинни мерки в страната им. Затова и услугата вече се използва от наши сънародници в редица европейски държави. За да придобие тя масовост обаче, според Петков, ще трябва да мине време и самите болници също ще трябва да се подготвят по-добре за такъв интерес.

    „Друга тенденция, която наблюдаваме през последните месеци, е увеличаване на запитванията от българи, които са се прибрали от чужбина – както за физически, така и за онлайн прегледи. Много от тези хора не се осигуряват в България и използването на Omed.bg, в който услугите на десетки болници се предлагат значително по-евтино, им позволява да получат качествено медицинско обслужване на достъпна цена. Мисията на нашия екип винаги е била да направим здравето по-достъпно за всички български граждани и в настоящата сложна обстановка, в която здравеопазването е поставено на изпитание, ние не сме се отклонили от тази мисия“ - добавя още основателят на здравния портал.

    Усложнената ситуация с пътуванията в Турция и други страни затруднява през последните седмици и използването на чуждестранни болници и клиники, което позиционира сайта като алтернативна възможност за достъп до качествено лечение у нас.

    Omed.bg, който до скоро беше известен като Ofertomed.bg, е единственият български портал за медицински услуги, създаден за да либерализира достъпа до здраве, чрез възможностите на новите технологии. Той съществува от седем години и днес предлага оферти с до 75% отстъпка в много от водещите български лечебни заведения, включително болниците от веригата Аджибадем Сити Клиник, Медицински комплекс „Д-р. Щерев", Ин витро клиника София, МБАЛ Доверие, NEO Clinic, Вериги лаборатории Цибалаб, Рамус, Бодимед, Кандиларов, Сана и много други.

    здравеопазване omed.bg онлайн портал

    Оценка на новината

    5.00