• Община Балчик е финалист за Строителните Оскари

    Община Балчик е финалист за Строителните Оскари

    Най-дългата крайбрежна алея на Черноморието щурмува престижния конкурс .

    Община Балчик е финалист за Строителните Оскари

    Мащабният проект на община Балчик за най-дълга крайбрежна алея не само у нас, но и за целия Черноморски регион, е финалист за Строителните Оскари, посочва журито на престижните награди. 

    Гала-вечерта за Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство, която ще отличи лидерите в строителния бранш у нас, ще се проведе на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела и ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори в подкрепа на  SOS Детски Селища България, съобщава ВИП Комюникейшън.

    Сметката за кампанията "Строителните Оскари в подкрепа на "SOS Детски селища България" вече събира дарения - BG48RZBB91551000365058, а общо набраните средства ще бъдат обявени по време на събитието.

    Построена като брегоукрепително съоръжение в Балчик, крайбрежната алея се превърна в най-голямата атракция за туристите. Тя е и любимо място за разходки на местните и привлекателен маршрут за многото уикенд пътешественици.
    Дългата 5 км алея е отлично място за велосипедисти, скейтбордисти и други любители на спорта. Сутрин, само на минути от градската среда, човек може да намери уединение между белите скали и морската синева.
    От тази година крайбрежната дамба се обнови по европейски проект, като се изгради нова велоалея, пешеходната зона е настлана с гранит с дебелина 5 сантиметра, подменени са и парапетите с нови бетонови и такива от лят чугун.
    Най-често разходката по дамбата започва от сградата на Туристическия и информационен център “Мелницата”. Там може да се закупи карта за ползване на електрически или обикновени велосипеди, да се получи информация за предстоящи събития.
    Пътят по алеята преминава между поредица от ресторанти, пицарии, кафенета и кокетни хотели, разположени с гледка към морето. От ранна пролет тук може да се опита прясно приготвена риба, съчетана с чаша вино. Докато родителите са се потопили в разговори, децата могат да се занимават с рисуване на керамични предмети, да подскачат на батут под надзора на професионален аниматор или да покарат колело.
    Разходката по алеята преминава покрай яхтеното пристанище, което приютява мореплаватели от цял свят.
    Неголеми плажове ни изкушават да се потопим в морето. В близост са басейни за почитателите на сладката вода. Ако сте решили да отпиете хладен коктейл,  барчетата по алеята са идеалното място да сторите това.
    Преминавайки покрай натежалата от история артистична вила “Щорк”, неусетно се озоваваме пред Нимфеума, който е част от
    Архитектурно-парковия комплекс  “Двореца”. Ароматът на розариума така силно привлича, че неусетно вече си се озовал в най-голямата ботаническа градина в България.
    Крайбрежната алея продължава в посока към курорта “Албена”. Движението натам постепенно ни отделя от градската среда и ни потапя в природата.
    След близо 5 километра разходка, пътят започва да се губи под натиска на скалите и морските вълни. Местната власт усилено работи по проект, който ще свърже отново курорта с Белия град.

    Досегашни носители на престижните награди LUXURY Property AWARDS са най-големите и успешни строителни компании у нас.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0