• Министерство на културата подкрепя първото издание на най-голямото изложение на открито за изкуство в България - "Експо Артко 19"

    Министерство на културата подкрепя първото издание на най-голямото изложение на открито за изкуство в България - "Експо Артко 19"

    „Aртко 19” е кодирана връзка с пандемията.

    Министерство на културата подкрепя първото издание на най-голямото изложение на открито за изкуство в България - "Експо Артко 19"
    Най-голямото изложение на открито за изкуство в България - „Експо Артко 19”, ще се проведе на 26 и 27 септември на Платформа А6 на НДК. По време на изложението, което се открива в събота в 12 ч., художници от цяла България ще представят своето изкуство, а публиката ще има възможност да закупи авторските произведения. Проектът се осъществява от „Артко 19” с подкрепата на Министерство на културата.
     
    Организаторите поясняват, че в името „Aртко 19” е кодирана връзката с пандемията, която даде нов заряд на творците и на потребността от изкуство, пренареди пазарните механизми, отложи големите световни арт изложения, наложи нови правила за галериите, утвърди онлайн територията като най-безопасна и достъпна за творците.
     
    Програмата и новини от „Експо Артко 19” можете да следите на страницата на събитието във Фейсбук.
    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0