• Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

    Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

    Благотворителната церемония е тази вечер в хотел Маринела.

    Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

    Един от водещите архитекти в България с десетки емблематични проекти в страната ни- арх. Едвард Христов, е финалист за  Строителните Оскари 2020. Златните статуетки ще бъдат връчени утре, 30 септември, в 5-звездния хотел Маринела.

    Гала-вечерта за десетото юбилейно издание на годишните награди за Луксозно строителство, архитектура и дизайн 2020 ще отличи лидерите в строителния бранш. Тя ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори в подкрепа на  SOS Детски Селища България.  Сметката за кампанията "Строителните Оскари в подкрепа на "SOS Детски селища България" е BG48RZBB91551000365058,  съобщава ВИП Комюникейшън.

    Архитектурно бюро ПРОАРХ е създадено през 1991 г. в Пловдив от архитектите Едвард и Маргарита Христови. Фирмата е семейна, с изградени традиции при качественото проектиране.

    За 29 години архитектите създават уникални архитектурни и конструктивни решения, подходящи за индивидуални изисквания на инвеститорите според спецификата на проекта.

    Архитектурните проекти варират от мащабни хотелски комплекси до индивидуални интериори, инфраструктури и устройствено планиране, проектиране на винарни, складове за дестилат, спортни и физкултурни сгради и съоръжения, многофункционални зали. Сгради с обществено и жилищно обслужване, соларни централи и пречиствателни съоръжения. Интериорен и екстериорен дизайн.

    ПРОАРХ има богат опит в инвестиционното проектиране.

    През 2013 г. фирмата спечели награда за Луксозно Строителство, Архитектура и дизайн 2013 за Луксозен Спа Комплекс “ СПА хотел Екзотик” – Пловдив.

    През годините е носител на наградите и на номинации от Национален Конкурс СГРАДА НА ГОДИНАТА, в категории за Ваканционни комплекси с обект: ROYAL BEACH BARCELO – Слънчев бряг; категория Производствени сгради: Винарска изба “Шато Ветровитите Хълмове” – Сливен; Категория Търговски сгради: Търговски комплекс “Екселсиор”- Пловдив.

    Иновациите също са приоритет за Строителните Оскари. Финалист в конкурса е Inovativa Premium Smart Homes -  една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в жилищната и сградна автоматизация. Иноватива е тясно специализирана в изграждането на Умни Домове, сгради и затворени комплекси във високият сегмент на пазара. Предлага целият цикъл от процеса на автоматизация, което обхваща: Проектиране, изграждане и инсталиране, програмиране и поддръжка на цялата умна ел. инсталация. Залага на едни от най-иновативните и надеждни технологии в световен мащаб, като предлага 5 г. пълна гаранция на всички системи. С голямата си партньорска мрежа от над 30 международни производители предимно от Западна Европа и Америка, Иноватива има решения дори и за най-претенциозният и взискателен клиент.

    Визията и ценностната система на Иноватива са личното отношение към всеки един клиент и персонализирането на всеки един проект според нуждите на клиента. Процесът в изграждането на един Умен Дом или Умна Сграда изисква време, професионално проектиране, опит и познания във всяка една област от изграждането: ел. инсталация, климатизация, всякакъв вид отопление и охлаждане, засенчване, осветление, поливни системи, гаражни и входни врати, контрол на достъп, видеонаблюдение, СОТ, токови генератори, фотоволтаични системи и др. За да се получи желаната симбиоза между всички тези звена е нужен голям екип, който знае как да комбинира и програмира различните компоненти според клиентските нужди.
     

    Автоматизацията е все по-търсена и предпочитана на пазара на недвижими имоти от по-младите семейства и клиенти. Не случайно на Запад повече от 60% от новостроящите се сгради и домове изпълняват така наречената ел. инсталация от 21 век. Освен, че помага за намаляването и оптимизирането на разходите с до 35%, умната инсталация дава на клиента желаният уют и комфорт, като позволява дистанционен контрол на дома чрез едно единствено приложение от своят смартфон. Създаването на индивидуални графици и сцени (групиране на различни ел. кръгове и уреди в желан ден, час или бутон) спестява време и дава голямо удобство на клиентите, особено при по-големите и модерни къщи/вили или сгради. С един бутон „Master off“ изключвате цялото осветление, спускате всички щори и заключвате входната врата. 

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0