• „Наука за бизнес“ се завръща онлайн

    „Наука за бизнес“ се завръща онлайн

    Събитието ще се проведе на 18 март (четвъртък) от 10.30 часа.

    „Наука за бизнес“ се завръща онлайн

    Едно от най-дългоочакваните бизнес събития – „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН), се завръща изцяло онлайн след отлагането му през 2020 г. поради пандемията COVID-19.

    Събитието ще се проведе на 18 март (четвъртък) от 10.30 часа и ще покаже най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес.

    Акценти в събитието са разработка на PCR китове за детекция на патогени, прототип на ваксина за COVID 19, както и преносимо устройство за сухо обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии. Наред с това участниците ще имат възможност да разберат повече за разработената у нас биокерамика, изработена по технология, използвана на Международната космическа станция, както и демонстрация на робот. С редица презентации събитието ще покаже най-интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

    В рамките на форума ще бъдат представени и съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента.

    Основна мисия на „Наука за бизнес“ е да подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите, Единния център за иновации на БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

    Участниците в  „Наука за бизнес“ ще могат да разберат повече за най-новите изделия, създадени в научните институти на БАН, възможностите за ползване на експертизата на учените, както и да установят контакт с представители на Академията чрез отделни виртуални стаи в сесията за въпроси и отговори. Събитието се организира с подкрепата на Enterprise Europe Network – България.

    Участието в събитието е напълно безплатно и достъпно чрез бърза регистрация тук.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0