• Кои изрази не трябва да използваме на работното място?

    Кои изрази не трябва да използваме на работното място?

    Фрази, като "Не знам" и "Така става ли" са неподходящи, когато сме на работа.

    Кои изрази не трябва да използваме на работното място?

    Убедили сме се, че когато ни наемат на работа, колкото повече се чувстваме равни с останалите, толкова повече ще бъдем такива – дори докато още се учим в професията. И все пак, нужно е да знаем някои фрази, които, ако изречем, ще направят лошо впечатление. Кои са те?

    1. „Не знам“

    Тази фраза трябва да се избягва, защото оставя човека срещу Вас с впечатлението, че не сте достатъчно подготвени и амбициозни, да напредвате в работата. Добра алтернатива е да отговорите с това, което знаете. Например: „Точно това е въпросът, на които и аз търся отговор.“ Или ако знаете някой, които би могъл да даде компетентен отговор, посочете го.

    1. „Така става ли?”

    Изразът се използва най-често, когато трябва да съгласувате нещо с шефа си. По-добре е да избягвате фразата, защото Ви кара да звучите като човек, който няма идея дали предлаганата от него алтернатива по даден проблем е добра или лоша. Може да пробвате с „Уведомете ме, когато решите Вие.“

    1.  „Аз съм младши…”

    Не е необходимо да споделяте на всички във фирмата, дори и да не заемате чак толкова високопоставена длъжност. Казвайте просто, че работите в маркетинговия отдел, примерно.  Ще звучите и по-опитен.

    1.  „Страшно много”, „Адски”, „Нереално”

    Хубаво е, да премахнете ненужните прилагателни наречия от речта си, защото те внасят допълнителна емоция. Все пак от нас се очаква да комуникираме професионално и целенасочено. Опитайте седа замените фразата с „иска ми се“.

    Естествено, има и още доста изрази, които трябва да се избягват, като „Свободен съм по всяко време“, „ Надявам се да се чуем скоро“.  Необходимо е да знаем, че когато сме на работното място, трябва да се държим професионално.

    фирма работно място изрази

    Оценка на новината

    5.00