• Предимствата на инвестия в европейски акции

    Предимствата на инвестия в европейски акции

    Джеф Рийвс, редактор, пише в свой материал, публикуван в MarketWatch, че инвеститорите внимателно трябва да преценят ситуацията и не бива да бъдат сплашвани от моментните настроения на фондовите пазари.

    Предимствата на инвестия в европейски акции

    Джеф Рийвс, редактор, пише в свой материал, публикуван в MarketWatch, че инвеститорите внимателно трябва да преценят ситуацията и не бива да бъдат сплашвани от моментните настроения на фондовите пазари. В голяма степен това се отнася до европейските акции. Рийвс изтъква, че тези книжа трябва да изграят важна роля във всяко добре диферсирано портфолио и дава няколко причини да пристъпите към инвестиция на европейските фондови пазари.

    1. Рийвс казва, че не е нужно да улучите точния момент, за да получите добра печалба. Не е нужно и да очаквате подем, за да добавите европейски акции към портфолиото си.
    Авторът отбелязва, че що се отнася до 2016г. всички бихме заложили на Nvidia Corp, чийто акции отбелязаха 260%-ен ръст. Но такъв ръст не би могъл да се предвиди, за това диверсикацията е добра идея, когато пазарът е несигурен.

    2. Положителния Брекзит се отрази негативно на много европейски акции. Това, обаче е плюс, защото сега много от тях имат по-добра пазарна стойност.

    3. 61% от компаниите в Европа са успели да оправдаят очакванията за продажби и приходи. Общият ръст на печалбите на фирми от Stoxx Europe 600 е над 10%.

    4. Щатските индекси се справят добре и отбелязват рекорд след рекорд. На този фон е трудно да се забележи, че и европейските индекси имат много добро представяне. За пример може да се даде iShares MSCI Germany и щатския бенчмарк S&P 500, където германският индекс бележи ръст от 12% от 1 декември до сега, докато американският индекс – само 7% за същия период.

    Напоследът европейските пазари затварят на положителна територия и отбелязват рекорди всеки ден.  

    европейски акции Европйеска фондова борса европейски индекси

    Оценка на новината

    0