• Няколко съвета за умно спестяване на пари

    Няколко съвета за умно спестяване на пари

    Много милиардери споделят, че са се научили да пестят и това е едно от нещата, които им е помогнало да забогатеят.

    Няколко съвета за умно спестяване на пари

    Много милиардери споделят, че са се научили да пестят и това е едно от нещата, които им е помогнало да забогатеят. Едно проучване на Spectrem Group показва, че 80% от милионерите предпочитат да спестяват и посочват именно това си умение като ключово.

    Тази информация със сигурност може да вдъхнови много от нас да спестяват повече, но със сигурност не е нужно да водим твърде скучен живот без абсолютно никакви харчове. Ето и няколко неща, които можете да промените в ежедневието си, за да започнете да пестите.


    1. Инвестирайте в изживявания. Това е един от начините да засилите удовлетворението от направената инвестиция. Според някои проучвания хората изпитват много по-голямо удоволствие, когато инвестират във ваканция, например, вместо в предмет или дреха. Освен това в днешно време е доста по-евтино да отидеш на ексурзия, отколкото да си купиш последния модел iPhone, например.

    2. Едно добро правило, към което трябва да се придържате ако изплащате ипотека е, че вноските Ви трябва да представляват 28% от месечния Ви доход. Добър съвет е и да ползвате ипотечни кредити с по-нисък срок на изплащане. Освен, че по-дългият срок на изплащен оскъпява жилището допълнително е свързан и с повече рискове, защото не можем да предвидим как ще се движат лихвените проценти.

    3. За да спестявате ефикасно е добре да спестявате поне половината от това, което печелите. За всички нас е ясно, че не е добра идея да харчим всичко, което печелим. От друга страна, обаче не трябва да се лишаваме излишно, не само, защото това убива удоволствието от живота, но и носи по-големи харчове в бъдеще.

    спестявания как да спестим пари

    Оценка на новината

    0