• Скритите оръжия на Илън Мъск. Съвети за нови предприемачи

    Скритите оръжия на Илън Мъск. Съвети за нови предприемачи

    Илън Мъск е един от най-големите предприемачи на нашето време. Той е известен със своите нестандартни идеи и възгледи.

    Скритите оръжия на Илън Мъск. Съвети за нови предприемачи

    Илън Мъск е един от най-големите предприемачи на нашето време. Той е известен със своите нестандартни идеи и възгледи. Негово дело е компанията Tesla, както и HyperLoop, SpaceX и новооткритата The Boring Company. Мъск е вдъхновение за Робърт Дауни-Джуниър, когато се превъплъщава в ролята на Железния човек.

    Първият удар на Илън Мъск е платежната система PayPal, която днес е световноизвестна. Вместо да спре да работи завинаги, обаче, Мъск продължава да развива предприемаческата си мисъл и да гради бъдещето – не само своето, но и нашето.

    По данни на Forbes Мъск притежава 15,3 млрд. долара. Историята на момчето, родено в Южна Африка може да бъде пример за всеки. Ето защо Ви предлагаме да надникнете в тефтерчето със съвети на предприемача.

    1. Не се бой от работа
    Мъск никога не е предпочитал да си стои в офиса и да раздава заповеди. Той често изразява своето мнение, че лидерите и мениджърите трябва да правят всичко по силите си, за да държат руля на бизнеса изправен.
    „Трябва да правите всичко, което попринцип не бихте искали да правите.“, казва Мъск. Няма задача, която да е незначителна. Ако искате успешен бизнес – изцапайте си ръцете.

    2. Задавай въпроси
    Хората, които кандидатстват за работа в компания на Мъск винаги се избират много внимателно. Той вярва, че въпросите, които биват задавани на потенциални служители могат да покажат какъв човек стои пред теб и дали той е най-подходящия кандидат.
    "Разкажи ми историята на живота си и за решенията, които си взимал по пътя си. Кажи ми още за някои от най-тежките си проблеми и как си ги решил?“ е любимият въпрос на Илън Мъск.

    3. Не се фокусирай върху парите
    Ако единствената ти цел са парите ще се фокусираш върху нещо, което струва много, но не достатъчно. Фокусирайки се върху решаването на даден проблем, ще спечелиш 10 пъти повече, защото няма да имаш конкуренция.

    4. Търси хора, които пасват
    Назначавайки нови хора трябва да се убедиш, че те ще паснат на екипа. Сплотеният екип означава добре свършена работа. Освен това е добре да търсиш хора, които имат качества, различни от останалите в екипа. Така ще получиш много качества, които се припокриват и водят до добри резултати.

    предприемач бизнес съвети Илън Мъск съвети за бизнеса

    Оценка на новината

    5.00