• Спри да си повтаряш тези лъжи и ще постигнеш всяка своя цел

    Спри да си повтаряш тези лъжи и ще постигнеш всяка своя цел

    Успехът не е свързан с късмет. За съжаление твърде много хора оправдават неуспехите си с липсата на късмет.

    Спри да си повтаряш тези лъжи и ще постигнеш всяка своя цел

    Успехът не е свързан с късмет. За съжаление твърде много хора оправдават неуспехите си с липсата на късмет. Истината е, че успехът е плод на усърден труд, вземане на решения и скачане от високо. Вярно е, че някои хора получават огромна помощ от семействата си, но ако ти не си от тях просто трябва да положиш малко повече усилия и в крайна сметка успехът ще дойде.

    Всички знаем, че една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина. Хората, които се страхуват да предприемат действия за постигане на успех честичко си повтарят няколко лъжи, с които целят просто да оправдаят страха си. В крайна сметка тези лъжи повлияват на самооценката и на мотивацията и тези хора никога не постигат успех. Не защото нямат късмет, а защото ги е страх.

    Ако смяташ, че нямаш късмет в живота, виж кои са лъжите, които те карат да мислиш така:

    Нямам време
    Хората смятат, че кажат ли, че нямат време автоматично се превръщат в изключително ценни и важни. Не! Това не е вярно и твърдението „нямам време“ много рядко е вярно. Дори Бил Гейтс има време да чете поне по една книга всяка седмица, значи и ти ще намериш време да изкараш курс, да направиш бизнес план, да натрупаш опит, да създадеш контакти. „Нямам време“ е другото име на „Страх ме е да рискувам“, „Не ми се прави това в момента“ и „Ако ти имаш време, значи си много по-малко от мен“. И в трите случая – спри да си го повтаряш, защото не е вярно.

    Много е трудно
    Разбира се! Веднъж да започнеш, обаче, ще се убедиш, че всяко усилие си заслужава. И Ричард Брансън е изпитвал затруднения със своя конгломерат Virgin, но сега е един от най-богатите хора в света. Освен това, никой не е казал, че трябва да се справяш сам. Свали си главата от облаците и потърси помощ. Обърни се към хора, които вече са минали по пътя на успеха и могат да ти кажат какво ще срещнеш по пътя. Когато очакваш трудностите е много по-лесно да ги прескочиш.

    Нямам образование
    Чудесно. Още милион хора в света нямат висше образование, но много от тях влизат в класацията на Forbes за най-богатите хора в света. Такъв е Бил Гейтс. Той се е отказал от образованието си, за да се посвети на Microsoft. И какъв е резултатът? Години наред никой не може да го измести от първото място. Висшето образование не ти дава гаранция за придобити умения и знания. Ако държиш да ги получиш можеш да си потърсиш курс. Курсовете са страхотна възможност, защото към тях се обръщат само тези, на които наистина са им нужни тези знания, за разлика от университетите, където основна цел е получаването на диплома, неподкрепена от резултати. Ако „нямаш време“, моля върни се на точка 1.

    Твърде стар съм
    Не си. Масако Уакамия, например е на 81 години и е създала приложение за iPhone. Щом една 80-годишна жена може да създаде приложение за Apple, значи и ти можеш да изпълниш целите си. Времето е разтегливо понятие и често 1 година е напълно достатъчна да се превърнеш в коренно различен човек.

     

    бизнес стартиране на бизнес постигане на успех успех в кариерата

    Оценка на новината

    5.00