• Как да се справиш с крайните срокове

    Как да се справиш с крайните срокове

    Всички знаем колко стресиращи са крайните срокове. За съжаление, обаче, не можем да не им обръщаме внимание. Има хора, които с лекота изпълняват проектите си на време, но други изпитват затруднения да се впишат във времето.

    Как да се справиш с крайните срокове

    Всички знаем колко стресиращи са крайните срокове. За съжаление, обаче, не можем да не им обръщаме внимание. Има хора, които с лекота изпълняват проектите си на време, но други изпитват затруднения да се впишат във времето. Ако си от втория тип, предлагаме ти няколко изпитани съвета.

    1. Не се разсейвай
    Изпълнението на дадена задача в срок зависи пряко от теб. Изключи всичко, което би те разсейвало от плановете си през работно време. Когато човек е уморен често се случва да се разсейва от най-незначителни неща, така че най-добре изключи всички социални мрежи, както и различни сайтове и форуми, които не биха ти помогнали в процеса на работа.

    2. Раздели проекта на части
    Когато имаш голям проект е трудно да решиш от къде да започнеш. Отдели си време да разделиш задачите си на няколко по-малки. Разбира се, приключването на всяка една малка задача също трябва да има краен срок, но ще ти бъде много по-лесно да се впишеш тях. Освен това приключването на малката задача е една чудесна мотивация.

    3. Записвай си
    Често, когато си много зает, забравяш да свършиш нещо важно. Независимо колко добра е паметта ти не е добра идея да разчиташ само на нея. Отбелязвай задачите си в работен календар или ги записвай на видно място, за да си сигурен, че няма да забравиш нищо важно.

    4. Планирай добре
    Когато имаш много задачи е добре да умееш да преценяваш коя задача е най-важна. Започвай от задачите с най-кратък срок за изпълнение, дори да не е най-важна. Така ще избегнеш вероятността някой да ти направи забележка, че не си влязъл в сроковете за изпълнение на проекта.

    крайни срокове изпълнение на проекти работен календар

    Оценка на новината

    5.00